Moje zdraví - péče o psychickou i fyzickou pohodu

Zdraví v roce 2021 podle horoskopu. Jak na tom bude vaše znamení?

  • Zdraví v roce 2021 podle horoskopu. Jak na tom bude vaše znamení?
    Autor: istock.com
    24. prosince 2020 • 06:00

    Rok 2020 byl pro mnoho lidí velmi náročný. Světovému dění vládla a stále ještě vládne pandemie koronaviru Covid-19, která ovlivnila životy většiny lidí. V této situaci nás tento rok přiměl hluboce přemýšlet o našem zdraví a o tom, jak bude ovlivněno i v budoucnu. Podívejte se, co nám v této oblasti předpovídají pro rok 2021 védští astrologové.

     

  • Beran (21. března – 20. dubna)

    Předpověď ukazuje, že rok 2021 bude pro Berany přiměřeně dobrý. To znamená, že by vás neměl potkat žádný zásadní zdravotní problém,ani se ho nebudete muset příliš obávat. Drobné problémy vás však čas od času přece jen potrápí. V roce 2021 vás bude čekat spousta práce, v důsledku čehož nebudete moci věnovat pozornost svému tělu a kvůli extrémní únavě budete ve stresu a prožívat s ním spojené zdravotními problémy. Měli byste si dát také pozor na nevyváženou stravu, která by vám mohla přivodit zažívací problémy a onemocnění konečníku. Spolu s tím můžete také kvůli špatnému postavení planet trpět problémy s krví, bolestmi zad nebo překyselením. V příštím roce myslete na to, že nejdůležitější není práce, která se na vás navalí, ale soustřeďte se více i na své tělo.

  • Býk (21. dubna – 21. května)

    Dávat pozor na své zdraví je důležitou součástí životního stylu a vám se tento zvyk bude v příštím roce opravdu hodit. Postavení planet ukazuje, že pokud tuto oblast zanedbáte, mohly by vám hrozit vysoké horečky, bolesti hlavy, zranění nebo problémy spojené s krví. Védská astrologie poukazuje také na zdravotní problémy, které lze obtížně diagnostikovat. Pokud podstoupíte opakovaná vyšetření a testování, a lékaři stále nebudou vědět, co je příčinou vašich potíží, uvědomte si, že by mohly vycházet i ze stresu. Je totiž pravděpodobné, že vás čekají finanční problémy, které se mohou odrazit i na vašem zdraví. Na začátku roku a od února do března byste se měli zaměřit na své stravovací návyky. Dobrou zprávou ale je, že mezi dubnem a květnem bude vaše zdraví pevné a zbavíte se případných chronických onemocnění.

  • Blíženci (22. května – 21. června)

    Pokud v roce 2021 nezůstanete aktivní a budete se vyhýbat zdravému pohybu, mohly vás stihnout zdravotní problémy. Poloha Saturnu v osmém domě naznačuje začátek závažné nemoci nebo dlouhodobé nemoci, takže musíte zůstat ve střehu, pokud chcete zůstat zdraví. Měli byste si dát pozor také na infekční nemoci a choroby přenášené vzduchem, tedy například chřipku nebo koronavirus. Hlavním důvodem, proč byste se mohli nakazit, je váš slabý imunitní systém. Zkuste ho podpořit některým z našich tipů a vaše zdraví na tom bude příští rok o poznání lépe. Zvláštní pozornost věnujte riziku oční infekce, nespavosti, artritidě, plynatosti nebo dalším zažívacím problémům.

    Vše o příznacích koronaviru čtěte zde.

  • Rak (22. června – 22. července)

    Rok 2021 bude pro vás z hlediska zdraví normální, takže se nemusíte obávat žádných závažných onemocnění a můžete žít svůj život šťastně. Planetární kombinace Saturnu a Jupitera v sedmém domě vašeho znamení zvěrokruhu může způsobit mírné zdravotní problémy (zejména v období od ledna do dubna), ale přítomný Jupiter vás ochrání od těch vážnějších. Dejte si pozor pouze na žaludek, protože můžete trpět zažívacími potížemi. Vyvarujte se také starostí a stresu, kterému někdy snadno podléháte, a nejezte nic, co by mohlo způsobit zácpu. Dodržování této rady vám z dlouhodobého hlediska určitě pomůže. Od dubna do září budete hýřit energií a budete vysoce produktivní. Od poloviny září do poloviny listopadu mohou opět narůstat zdravotní potíže, a proto byste měli cvičit a zdravě se stravovat, abyste si udrželi pevné zdraví i v tomto období.

  • Lev (23. července – 22. srpna)

    Rok 2021 bude pro vás, co se týče zdraví, plný vzestupů a pádů. Na začátku roku  můžete v hrudi pociťovat určité napětí. Pohyb planet naznačuje také několik výzev týkajících se vašeho zdraví. Uvědomte si, že pouze vy sami můžete udržovat pevné zdraví pomocí zdravého životního stylu. Spojení Jupitera a Saturnu může vést k několika zdravotním problémům. Saturn, který je zde přítomen, vám ale současně umožní bojovat proti některým z nich. Přesto zůstaňte na své zdraví opatrní. Letos se můžete setkat s problémy souvisejícími s ledvinami, tlustým střevem nebo žaludkem. Věnujte tedy těmto oblastem zvláštní pozornost. Lidé trpící chorobami přenášenými vzduchem, bolestmi kloubů nebo cukrovkou musí na sebe být obzvlášť opatrní. Druhá polovina roku 2021 bude pro vás zdravotně příznivá.

  • Panna (23. srpna – 22. září)

    V roce 2021 se o své zdraví nemusíte obávat. Budete cítit odvahu i moudrost a posílíte své sebevědomí, což vám umožní čelit všem případným problémům a výzvám. To je také důvodem vašeho pevného zdraví v příštím roce. V jeho prvních měsících nebudete pociťovat žádné problémy, v období od dubna do září ale bude zapotřebí trocha opatrnosti, a to zejména pro ty, kteří trpí problémy souvisejícími s močovým nebo reprodukčním systémem, případně cukrovkou. Během této doby také můžete trpět žaludečními problémy, jako jsou bolesti žaludku, poruchy trávení, překyselení a podobně. Někteří lidé si také mohou stěžovat na bolesti kloubů. Vaše zdraví však zůstane v zásadě v pořádku. Po září bude vaše zdraví stejně dobré jako na začátku roku, a pokud budete žít zdravě, bude tomu tak i nadále.

  • Váhy (23. září – 23. října)

    Váš zdravotní stav bude na začátku roku 2021 příznivý. Budete si užívat spokojené chvíle, v březnu a dubnu byste si ale raději měli dát pozor na dodržování zdravého životního stylu a především stravování (nebezpečné je především přejídání). V opačném případě vám hrozí mírné zdravotní problémy. Ty vážné, které by vyžadovaly vaši pozornost, se vám ale naštěstí vyhnou. Z hlediska zdraví pro vás bude významný také srpen. Pokud ale budete pravidelně cvičit, ani v tomto rizikovém měsíci vás nečekají žádné zdravotní pohromy.

  • Štír (24. října – 22. listopadu)

    Rok 2021 bude pro vaše zdraví plný vzestupů a pádů. Postavení planet naznačuje, že budete náchylní k náhlým nemocem. Některé navíc budou vyžadovat vaši trpělivost, protože bude obtížnější najít jejich pravou příčinu. Kombinace Jupitera a Saturnu ve třetím domě se pro vás ale ukazuje jako velmi dobrá a na začátku roku bude Mars hlavním přispěvatelem k vašemu dobrému zdraví. Vaše vnitřní síla vám také pomůže v boji proti některým méně závažným nemocem. Ty vás čekají zejména v první polovině roku od ledna do května. Během této doby musíte věnovat pozornost svým stravovacím návykům a životnímu stylu. Zbytek roku by pro vás měl být velmi příznivý.

  • Střelec (23. listopadu – 21. prosince)

    Podle předpovědi pro vás bude rok 2021 po zdravotní stránce do značné míry příznivý. Postavení planet vás ale bude držet v neustálém psychickém stresu. Z tohoto důvodu si můžete stěžovat na nedostatek spánku, bolesti nohou nebo problémy s očima. Problém by mohl nastat i pokud nebudete dodržovat zdravý životní styl a stravovací návyky. V důsledku toho můžete být obézní a stěžovat si na bolesti zubů, kvůli kterým možná budete muset navštívit zubaře. V novém roce byste také mohli být náchylní k horečce, vředům, pupínkům, drobným zraněním atd. Kvůli sezónním změnám můžete trpět také nachlazením, kašlem nebo plicními problémy. Proto dbejte na správný pitný režim a choďte často ven na výlety a procházky, abyste posílili svou imunitu. Abyste se vyhnuli problémům s nadváhou, mohli byste také začít pravidelně běhat.

    Jak vypočítat BMI? Více čtěte zde.

  • Kozoroh (22. prosince – 20. ledna)

    Nový rok bude pro vás ze zdravotního hlediska příznivý. Mírné problémy se sice mohou objevit, ale neměla by vás potkat žádná vážná nemoc. Vaše zdraví zůstane ve srovnání s rokem 2020 dobré a silné a budete se také cítit mnohem lépe. To je také důvod, proč se v roce 2021 možná zbavíte všech chronických onemocnění a budete se cítit plní energie. Menší zdravotní problémy by vás mohly potkat hlavně na začátku nového roku. Proto zahoďte svůj neopatrný přístup, pokud jde o vaše zdraví, a zahrňte do své pravidelné rutiny jógu, meditaci a cvičení, abyste zůstali fit a zdraví. Nenechte se také přemoci stresem a úzkostí, protože takové věci vás fyzicky ovlivní a mohou ohrozit vaše zdraví. Jste povahou velmi disciplinovaní, a proto pokud chcete zůstat zdraví, měli byste dodržovat životní styl.

  • Vodnář (21. ledna – 20. února)

    Postavení planet předpovídá, že rok 2021 bude pro vás zdravotně poměrně příznivý. Můžete sice čelit menším zdravotním potížím, ale ve srovnání s předchozím rokem dojde k velkému zlepšení a budete cítit, že se vaše zdraví pozitivně otáčí. Čad od času vás může potrápit jen bolest nohou, podvrtnutí, bolesti kloubů a podobně. Pokud na sebe nebudete dávat pozor, mohou vás ohrozit také poruchy trávení a artritida, případně i nachlazení. V polovině roku vám hrozí zranění, jako je například výron v kotníku, proto věnujte zvláštní pozornost této části těla a vyvarujte se činností, které by mohly vést k tomuto úrazu. Opatrní buďte také za volantem. V období od dubna do srpna neignorujte žádné menší zdravotní problémy a všechny důkladně vylečte.

  • Ryby (21. února – 20. března)

    Nový rok 2021 pro vás bude zdravotně příznivý. Letos nebudete muset řešit žádné zásadní zdravotní problémy, potrápit vás mohou jen bolesti kloubů nebo zad. Vaše zdraví však bude obecně pevné po celý rok. Postavení planet také slibuje, že se na začátku roku zbavíte všech případných chronických onemocnění. Od začátku dubna do poloviny září vstoupí pán vašeho znamení do dvanáctého domu. Během této doby bude vaše zdraví mírně oslabené a můžete trpět zdravotními problémy. Také období od listopadu do konce roku bude ze zdravotního hlediska trochu nepříznivé. Budete muset věnovat pozornost zejména svým stravovacím návykům. Vaše strava s vysokým obsahem tuku a nevyvážená rutina pracovního života by mohly vést k nadváze

  • Co je védská astrologie?

    Védská astrologie je starobylý indický systém astronomie a astrologie, známý též jako indická či hindská astrologie. Z historického hlediska byla a dosud je součástí holistického tradičního způsobu života v Indii a její popularita daná vysokou přesností je v posledních letech na vzestupu i mimo Indii. 

    Védští astrologové pracují, kromě postavení planet, také s vlastní intuicí. Védská astrologie dokáže velmi dobře označit vyváženost či nevyrovnanost určitých typů energií a dokáže také nabídnout řešení, jak osobnost harmonizovat, vyvažovat a prosvětlit.

Autor: Marie Bezděková
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.