Hubnutí podle horoskopu! Nedaří se vám shodit kila? Zkuste rady pro jednotlivá znamení | Moje zdraví

Hubnutí podle horoskopu! Nedaří se vám shodit kila? Zkuste rady pro jednotlivá znamení

Hubnutí podle horoskopu! Nedaří se vám shodit kila? Zkuste rady pro jednotlivá znamení
Kila nejsou dolů? Zkuste to podle zmanení • Autor: istock.cz
13. února 2024 • 04:05

Existují astrologická znamení poživačná a znamení asketická. Znamení, která mají blízko k závislostem, a jiná, která se vzdávají potěšení lehce kvůli vyšším cílům. Ať už jsme narození kdykoli, s novým rokem přichází touha po změně. Třeba po dokonalejším těle nebo po lepší fyzické kondici.

Jak jsou na tom jednotlivá znamení se vztahem k vlastnímu tělu a co jim pomůže při hubnutí?

Ohnivá znamení: Beran, Lev, Střelec

Beran

Je silný a odolný a většinou má silnou konstituci. Jak muži, tak ženy mají obvykle široká ramena a málokdy se hrbí. Beran se řítí dopředu, a když něco chce, tak to taky dostane.

Jak hubne? Pokud se rozhodne zhubnout, nestojí mu nic v cestě. Najme si toho nejlepšího nutričního poradce, nechá si sestavit plán a bude ho dodržovat do posledního puntíku.

Jak hubnout s odborníky? Podívejte se na video: 

Video se připravuje ...
Veronika Pourová: Jak hubnout odborněVIDEO 

Lev

Snaží se hřát se na výsluní společenského úspěchu a pro slávu je ochotný udělat cokoli. Rád je středem pozornosti. Působí na něj lichocení a je vždy připraven vyrazit do útoku. Lvi mají rádi luxus, a to i v jídle. Dopřávají si jen to nejlepší a to se může časem odrazit na jejich postavě. Lvi mají neuvěřitelnou vitalitu a musí vždy zářit na trůnu.

Jak hubne? Hubnutí bude brát jako svůj nový cíl. Uloví ty nejlepší dietní potraviny a výživové doplňky a pustí se do toho.

Střelec

Nezná strach a nebojí se vyrazit do boje. Platí u něj: co na srdci, to na jazyku. Je upřímný jako dítě. Střelci dělají rozmáchlá gesta, působí energicky. Rázně kráčí kupředu, mají sportovně vypadající postavu nebo jsou drobní, ale houževnatí. Obvykle bývají neposední, nedokážou klidně stát nebo sedět. Citlivými oblastmi jsou kyčle, plíce, játra, ruce, ramena, střeva a nohy. Střelci mají lásku k přemíře jídla a pití, což vede k obezitě. Pomocí svého odhodlání ale dokážou vášně tlumit.

Jak hubne? Má spoustu smělých plánů, jak zhubnout, ale nevydrží u nich. Vyplatí se přidat na aktivitě a víc sportovat.

Vzdušná znamení: Blíženci, Váhy, Vodnář

Blíženci

Působí vesele, atraktivně, ale dokážou být i velmi temní. Špatně se soustředí, vyhledávají změny, a to i v jídelníčku. Blíženec nadšeně zkouší nové ingredience, je neustále na lovu nových chutí. Má sklon k závislostem jak na alkoholu, tak na jídle.

Jak hubne? Blíženec potřebuje především pevný řád, který dodržovat pro něj ale bude těžké. Ideální je zavedení snídaní ve formě kaše a vynechávání večeře.

Váhy

Milují klid a harmonii a snaží se ji vytvářet ve svém okolí. Nepřitahují zvláštní pozornost, ale v jednání jsou velmi příjemné. Přestože hledají harmonii, rády se přejídají, přiliš pijí nebo milují, a tím se ničí.

Jak hubnou? Váhy jsou velmi pracovité, a aby mohly zhubnout, potřebují si na to najít čas. Nejlépe pomáhají vybudování nového koníčku, ideálně sportovní aktivity, a zařazení zeleniny a ovoce do jídelníčku.

Vodnář

Rád dělá všechno jinak než ostatní. Neustále bloudí pohledem, jako by něco hledal. Potřebuje hodně pohybu na čerstvém vzduchu a spánku, ale málokdy tyto přirozené léčebné prostředky využívá. Má sklon ke zranění nohou, trápí ho problémy s křečovými žilami a ve stáří dochází ke kornatění cév.

Jak hubne? Když přibere na váze, bude vyhledávat originální cesty, jak zhubnout. Je možné, že vynalezne nový druh diety. Může se přichýlit také k půstům všeho druhu.

Vodní znamení: Rak, Štír, Ryby

Rak

Má citlivou povahu, ale tvrdou skořápku. Motivuje ho silný rodičovský pud a stará se o to, aby byla lednička stále plná. Jídlo představuje pro Raky jistotu. Vyhazování potravin považují za zločin, a tak rádi dojídají zbytky. To vede k občasným výkyvům s váhou.

Jak hubne? Raci nejsou nijak originální, a tak budou poslouchat babské rady. S radostí vyzkoušejí dietu, která pomohla sousedce.

Štír

Absolutně se nezajímá o to, co si o něm druzí myslí. Od své výjimečnosti se nedokáže oprostit ani v případě nemoci, doktoři jsou na něj krátcí. Své tělo může ničit excesy, jako jsou alkohol nebo drogy.

Jak hubne? Protože Štír miluje záhady, vyhledává cokoli náboženského nebo ezoterického, co mu pomůže překonat závislost. Je možné, že se dá na pití zeleného čaje a následně bude věštit z čajových lístků.

Ryby

Narodily se s touhou vidět svět skrz růžové brýle. Znají stinné stránky lidstva, ale dávají přednost pohybu ve vlastním křehkém světě. Obliba vody je nutí vypít mnoho šálků kávy nebo čaje, případně sáhnou po něčem silnějším. Alkohol je odvádí zpět do jejich idylického světa, ale skrývá nebezpečí závislosti.

Jak hubne? Když se bude chtít Ryba pročistit, propadne józe nebo pilates v kombinaci s buddhismem, a to je cesta ke zdraví. Nese s sebou uvědomělost v jídle a upřednostňování rostlinné stravy.

Zemská znamení: Býk, Panna, Kozoroh

Býk

Těší se dobrému zdraví. Má pevnou postavu, silné tělo i nohy. Býk miluje spojení s půdou, rád pěstuje bylinky za oknem nebo má zahradu a s nadšením vaří. Jídlo a pití je pro něj vášní, což zatěžuje srdce a oběhový systém. Jednou za čas to opravdu přežene, což si vyžádá dietu.

Jak hubne? Býk má sklon rychle přibírat, proto by měl aktivně sportovat alespoň dvakrát týdně. Běhání, vytrvalostní treky na horách nebo rychlá chůze jsou to pravé.

Panna

Panna se vyznačuje čistým a klidným vzezřením. Ráda si dělá starosti o druhé, vydrží dlouho pracovat, je silná a odolná. Panny pečují o své tělo dobře, věnují pozornost životosprávě. Přesto si mohou stěžovat na podrážděný žaludek, špatnou funkci jater nebo bolesti zad.

Jak hubne? Panna má ráda pravidelnost, základem jídelníčku jsou pro ni tři jídla denně, která sama uvaří. Ráda peče také domácí chleba a sladkosti – na ty pozor!

Kozoroh

Zima ještě zdaleka nekončí, a tak musí zrozenci v tomto znamení prokázat vytrvalost, houževnatost a odolnost. Dokážou zvládnout nepříznivá období, v přeneseném smyslu také období hladu. Kozorozi jsou skromní, vystačí si s málem.

Jak hubne? Kozorozi své chutě drží zkrátka a jsou konzervativní, neradi experimentují. Těžká jídla jsou pro ně nestravitelná, proto se jim vyhýbají. To jim pomáhá udržet si ideální váhu.

Autor: Marie Chmelíková
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.