Trable s menopauzou: Tyhle bylinky a doplňky vám zaručeně pomohou | Moje zdraví

Trable s menopauzou: Tyhle bylinky a doplňky vám zaručeně pomohou

Trable s menopauzou: Tyhle bylinky a doplňky vám zaručeně pomohou
Autor: istock.com
29. července 2021 • 16:00

Podle gynekoložky Heleny Máslové ženy, které se "naučily pást", tedy chodí po louce a trhají si červený jetel a další bylinky, si lépe udrží hormonální rovnováhu. Stejně tak mohou pomoci bojovat proti nepříjemným projevům menopauzy doplňky stravy obsahující výtažky nejen z bylin, ale i minerály a vitamíny. Jaké přírodní přípravky mohou tedy pomoci v přechodu? Podívejte se na další video z pořadu Trable s menopauzou v úvodu článku.

Dejte šanci přírodě

Menopauza přináší řadu fyzických i psychických obtíží, za nimiž stojí hormonální nerovnováha. V tom nám mohou pomoci bylinky a vhodné potraviny, zejména ty, které obsahují fytoestrogeny, tedy hormonálně aktivní látky. Nicméně všeho s mírou: Podle gynekoložky Heleny Máslové to s nimi nesmíme přehnat. Jiné bylinky mohou pomoci s odvodněním, lepším usínáním, jiné zase zlepšují náladu. Doporučují se červený jetel, šalvěj, yzop, třezalka, kozlík a chmel, stejně tak i jalovec, kopřiva, bříza a petržel a další. Jak ale vysvětluje Adéla Zrubecká, diplomovaná aromaterapeutka, každé z nás může pomoci jiná kombinace bylinek – chce to hledat a zkoušet. Bylinky můžete konzumovat, pomohou ale i v koupeli, aromaterapii či jako oleje.

Video se připravuje ...
Trable s menopauzou - 2. díl Pomohou bylinky?VIDEO 

Nechcete přemýšlet, zda si zrovna dát červený jetel, či chmel, zda k tomu přidat ještě šalvěj, nebo třezalku? Zkuste potravinové doplňky, které obsahují všechny potřebné látky v ideální kombinaci – například Feminus, který podporuje ženskou energii a vitalitu, zároveň pomáhá zmírnit nepříjemné projevy přechodu. Jak vysvětluje chemický inženýr Jan Klusák, jeho účinky se neprojeví hned, ale až po pár týdnech – ideální je užívat je dva až tři měsíce a pak si dát měsíc pauzu. Jak tedy zvládat menopauzu pomocí bylinek, doplňků stravy a dalších vhodných látek? Podívejte se na video v úvodu článku.

Partnerem pořadu se stal Feminus, doplněk stravy z čistě přírodních látek bez jakýchkoliv hormonů. Když si na jejich stránkách přečtete zkušenosti reálných žen, které ho užívají, dojdete k závěru, že není třeba se příznaků menopauzy bát a že je lze opravdu ovlivnit. Zkušenosti s Feminusem najdete zde.

Autor: redakce Dáma.cz
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.