Nemoci podle zvěrokruhu. Štíry ohrožuje cukrovka, Vodnáře křečové žíly | Moje zdraví

Nemoci podle zvěrokruhu. Štíry ohrožuje cukrovka, Vodnáře křečové žíly

Nemoci podle zvěrokruhu. Štíry ohrožuje cukrovka, Vodnáře křečové žíly
Jaké nemoci vám hrozí podle znamení? • Autor: istock.cz
5. listopadu 2023 • 05:00

Už velký filozof Hippokrates kdysi prohlásil, že žádný lékař se nemůže nazývat lékařem, pokud nemá základní znalosti astrologie. Datum narození a sluneční znamení má nemalý vliv na to, jaké zdravotní obtíže vás mohou potkat nebo k jakému zdravotnímu neduhu inklinujete. Na co si dát tedy pozor? 

Beran

Berani jsou aktivní lidé, kteří vyhledávají výzvy a vzrušení. Bohužel to často vede k fyzickému i psychickému stresu. Velmi často je proto bolí hlava a trpí migrénami. Protože Beranům vládne mozek a hlava, potýkají se často i s bolestmi zubů. Protože jsou Berani náchylní ke stresu, potřebují dostatek stimulace, aby nepropadli depresím

Co vás v oblasti zdraví čeká v roce 2023? Podívejte se na video:

Video se připravuje ...
Horoskop zdraví na rok 2023VIDEO 

Býk

Býkům vládne krk, uši a orgány zodpovědné za tvorbu inzulinu. Často se tedy potýkají s nachlazením, bolestmi v krku a bolestmi uší. Mnoho Býků je skvělými zpěváky a hudebníky. Pokud zjistí, že jsou unavenější, pomalejší a přibírají na váze bez zjevného důvodu, může být příčinou nedostatečná činnost štítné žlázy. 

Blíženci

Blížencům vládnou plíce, ramena, paže, ruce a taky nervový systém. Jsou to energičtí a komunikativní lidé, ale pokud nejsou v psychické pohodě, mohou sklouznout k úzkostem, nespavosti, depresím a nervovému vyčerpání. Často přitahují nemoci, jako je běžné nachlazení, kašel, chřipka nebo zánět šlach, zejména Achillovky. Blíženci, kteří tráví hodně času u počítače, bývají náchylní k syndromu karpálního tunelu. 

Co pro své zdraví můžete udělat na podzim? Podívejte se na video:

Video se připravuje ...
Podzimní horoskop zdraví: Martina Blažena BoháčováVIDEO 

Rak

Raci jsou velmi emotivní a jejich znamení vládnou prsa, hrudník a žaludek. Aby se utěšili, často se obracejí k jídlu a bojují nezřídka s nadváhou. Následkem toho mohou upadat do depresí, které jsou mezi citovými Raky běžné. Raci jsou také náchylní k zažívacím potížím, které se přejídáním ještě prohlubují. Pozor by si měli dát na pálení žáhy, reflux a střevní choroby.  

Lev

Lvům vládnou srdce, záda, páteř a krev. Lvi jsou přirození vůdci, ale jakmile je vůdcovství ohroženo, mohou se potýkat s letargií, onemocněním srdce nebo problémy se zády. Lvům často hrozí infarkt, takže by si měli dávat pozor zejména na krevní tlak a srdeční tep. Dobře jim udělá mindfulness, neboli metoda všímavosti.   

Panna

Panny jsou zemské znamení a jsou spojeny se střevy a trávením. Jsou to vybíraví jedlíci náchylní k potravinovým alergiím a poruchám příjmu potravy. Pokud si nedopřejí dostatek času na odpočinek, může je trápit zácpa či žaludeční vředy. Jakékoli cvičení, které je zpomalí, je pro ně prospěšné. Ideální je pro ně jóga. Zapracovat by měly také na svém jídelníčku. 

Váhy

Váhy jsou spojeny s ledvinami, nadledvinkami, močovým měchýřem a kůží. Jsou to hledači rovnováhy, proto jsou náchylní k přeháněním. To může vést k častým průjmům, nebo zácpě. Jejich náladovost může zhoršit také menstruační cyklus. Ženy často trpí bolestivou a nepravidelnou menstruací. Pozor by si Váhy měly dávat také na pokožku, aby byla dostatečně hydratovaná. 

Štír

Lidé narození ve znamení Štíra žijí velmi intenzivně. Jejich znamení vévodí močových měchýř, konečník, genitálie, vaječníky a varlata. Bývají často žárliví, což může vést k hormonálním problémům a také potížím reprodukčního systému. Potrápit je může i cukrovka, infekce močových cest a nepravidelná menstruace. Štíři by se měli naučit pracovat s negativními emocemi.

Střelec

Střelce ovládá planeta Jupiter, která řídí zrak, játra, stehna a boky. Střelci jsou expanzivní znamení, které může být náchylné k nehodám a různým zraněním.  Mívají také problémy s páteří, bolestmi zad a zhoršeným viděním. Měli by si dávat pozor na nadměrnou konzumaci alkoholu a dalších věcí, o kterých ví, že jim nedělají dobře. 

Kozoroh

Kozorohům vládne planeta Saturn, která je spojena s kostmi, zuby, koleny a klouby. Mívají často bolesti zad a kolen a pokud si nebudou dávat pozor, hrozí jim osteoporóza. Častěji taky trpí zlomeninami a zejména ženy by si měly dávat pozor na nošení vysokých podpatků, aby nedošlo k úrazu. Vhodná je pro ně strava bohatá na vápník, vitaminy a minerály. Pravidelné cvičení jim pomůže zbavit se nahromaděného stresu.

Vodnář

Vodnáři by si měli dávat pozor na bérce, kotníky a krevní oběh. Tito lidé bývají extrémně šikovní, nebo naopak extrémně nemotorní. Potrápit je můžou zejména kotníky, křečové žíly a artritida. Proto by měli věnovat dostatek času na relaxaci a zejména na správné dýchání. Prospěje jim také konzumace potravin napomáhajících krevnímu oběhu. 

Ryby

Znamení Ryb je ve znamení nervového sytému. Ryby jsou idealisté, kteří se mohou často zklamat. Pokud je zklamání velké, mohou mít potíže s chodidly a také imunitním systémem. To vede k vyššímu riziku různých onemocnění, včetně kuřích ok, vbočených palců nebo atletické nohy. 

 

Autor: aši
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.