7hodinová úlevová terapie proti kvasinkové infekci. Zkuste to přírodní cestou | Moje zdraví

7hodinová úlevová terapie proti kvasinkové infekci. Zkuste to přírodní cestou

  • 7hodinová úlevová terapie proti kvasinkové infekci. Zkuste to přírodní cestou
    • Autor: istock.com
    8. února 2022 • 06:00

    Svědění, pálení, puchýřky, genitální kvasinková infekce se často dostaví, když to nejméně čekáte. Avšak když se podíváte zpět a vidíte v těch posledních týdnech mnoho stresu, hodně sladkého a další faktory, které její vznik podporují, už se tolik nedivíte. Je tu. Jak si teď ale ulevit od té nepříjemné bolesti? Nabízíme rychlé řešení přírodní cestou.

    Genitální kvasinkovou infekci způsobují kvasinky z rodu Candida, nejčastěji jde o druh Candida albicans a zkušenost s ní má až 75 % žen a polovina z nich opakovaně. Za jejím výskytem často stojí hormonální nerovnováha, léčba antibiotiky, nesprávná hygiena, sexuální styk nebo příliš cukru v jídelníčku a samozřejmě stres. Když se potká vícero faktorů najednou, přemnožení kvasinek je otázkou času. Ideální je prevence, ale když už je tu kvůli neustávajícímu svědění, pálení a nemožnosti sexuálního styku, je potřeba si rychle pomoci. Jak říká Michaela Weissová, celostní výživová poradkyně a autorka knihy Jak přírodně na candidu: Průvodce celostním přístupem ke zdraví, léčba příznaků kandidózy je nutná, neboť je to velmi nepříjemný stav. „Abyste se opravdu trvale uzdravili z přemnožené candidy, tedy z kvasinkové infekce (kandidózy, mykózy), je třeba zharmonizovat vaše vnitřní prostředí, kde se momentálně candidě a plísním velmi daří.“

    TIP NA VIDEO: Problémy s močovým měchýřem

    Video se připravuje ...
    Jak se chránit před zánětem močových cest a jaké jsou jeho příznaky?VIDEO 

     

    Tento systém pomáhá neutralizovat disharmonické prostředí, kde se kvasinka candida může rychle přemnožovat, a navrací ho do rovnováhy, takže kvasinky samy zaniknou a vaše vnitřní prostředí se stane opět zdravým. Během své praxe s dlouholetou léčbou kvasinek, které nakonec pomohl celostní přístup k léčbě zejména přírodní cestou, Michaela Weissová doporučuje nejen ve své knize 7hodinovou úlevnou terapii genitální kvasinkové infekce, která pomohla stovkám žen a mužů. Pomůže rychle zmírnit příznaky a zaléčit problém, ale kvasinkové infekce jsou ve skutečnosti projevem vnitřního problému a na základě výzkumu je nelze dlouhodobě vyléčit pouze jedním krokem, ale souborem kroků, které vedou ke stejnému cíli.

    7hodinová úlevná terapie genitální kvasinkové infekce

    Krok 1 (1. hodina – úvodní hodina terapie)

    Ingredience: kvalitní med

    Postup: Vezměte velké množství medu do rukou a rozetřete ho na infikovanou oblast a nechte působit po dobu nejméně 5 minut. Po uplynutí 5 minut osprchujte. Úleva přijde téměř okamžitě.

  • Krok 2 (3. hodina)

    Ingredience: tampon (injekční stříkačka), živý bílý jogurt bez přísad

    Postup pro ženy: Namočte tampon do jogurtu a vložte jej do pochvy nebo použijte injekční stříkačku bez jehly a zaveďte jogurt do pochvy. Nechte působit po dobu zhruba jedné hodiny nebo i déle. Pocítíte velkou úlevu díky zchlazení a uklidňujícímu pocitu z tohoto mimořádně účinného a jednoduchého ošetření. Michaela Weissová doporučuje ženám ještě jeden tip: „Zamrazte jogurt uvnitř plastového obalu tamponu (aplikátoru) nebo uvnitř každého prstu plastové rukavice. Jogurt se vám bude lépe vkládat a bude příjemně chladit, což ještě více zmírní pálení a svědění. Alternativou k jogurtu může být laktobacilová tableta rozmíchaná v trošce vody. Můžete také otevřít kapsli a prášek nasypat do dlaní a potřít jím penis nebo pochvu. Můžete do něj také ponořit tampon a vložit do pochvy.“

    Postup pro muže: Vezměte přiměřené množství jogurtu do dlaní a rozetřete jej po celé délce penisu a žaludu. Nechte působit po dobu jedné hodiny.

  • Krok 3 (6. hodina): výplach jablečným octem

    Ingredience: bio jablečný ocet (nikdy ne vinný ocet!)

    Postup: Smíchejte 2 polévkové lžíce jablečného octa nebo šťávu z poloviny citronu a 1 litr teplé (ne horké) vody. Naplňte tímto roztokem irigátor a vsuňte do vaginy a vypláchněte. Obnoví se vám přirozené pH pochvy. „Buďte opatrné při vyplachování, abyste zvolily pouze mírný tlak. Vyjímejte trysku opatrně a pomalu, abyste nepoškodily vaginální stěny. Pokud by pro vás výplach jablečným octem byl příliš náročný, doporučuji sedací koupel nebo urinový výplach. Ustane pálení, pH pochvy se ustálí, kvasinky vyplaví. U mužů doporučuji potírání urinou nebo také koupel – ponořte penis do nádobky s urinou po dobu 10 minut. Zevně pak můžete vulvu i penis lehce namazat bio panenským kokosovým olejem, který je antimykotický a zvláčňující.“

  • Volitelný krok aplikací česneku

    Tento krok je volitelný, neboť u některých lidí česnek způsobuje přecitlivělost nebo alergické projevy. Provedení této česnekové terapie je čistě na vašem zvážení a doporučuje se pouze v případě, že přecitlivělostí na česnek netrpíte. Pokud se rozhodnete tento bezpečný krok podniknout, česnek aplikujte v 7. hodině jako závěrečný krok tohoto úlevného programu.

    Ingredience: syrový česnek, kus čisté gázy

    Postu pro ženy: Opatrně oloupejte stroužek česnek, zabalte do gázy a udělejte z něj tampon i s koncem, za který jej pak vytáhnete. Vsuňte do pochvy na 2 hodiny nebo podle vašeho pocitu.

    Postup pro muže: Nakrájejte česnek na plátky a rozprostřete jej na gázu. Potom do gázy zabalte penis po celé délce.

    Poznámka: U závažných případů pokračujte v léčbě česnekem několik nocí po sobě. Na každou noc použijte nový česnek i gázu. Nebojte se počátečního mírného pálení, které zpravidla během prvních 5 minut ustane. Po 2 hodinách pocítíte úlevu. Kroky můžete libovolně střídat a používat dle možností, potřeb, pocitů a odezvy těla.

Autor: Petra Kubalová
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.