Pět věcí, kterými si zpříjemníte hubnutí | Moje zdraví

Pět věcí, kterými si zpříjemníte hubnutí

  • Pět věcí, kterými si zpříjemníte hubnutí
    Hubnout můžete i příjemně. • Autor: iStock.com
    5. července 2017 • 10:12

    Hubnutí je samo o sobě nepříliš příjemná věc. Musíte se omezovat nebo naopak přemáhat. Musíte na sobě pracovat a měnit se. Existují ale věci, kterými si z hubnutí můžete udělat s nadsázkou řečeno“koníčka“.

  • Stanovte si systém odměn za zhubnutá kila

    ... • Autor: iStock.com
    Každý člověk ke své činnosti potřebuje motivaci. Když už vám nestačí dobrý pocit z toho, že to děláte pro své zdraví a abyste vypadali lépe, udělejte si tabulku odměn. Za každé kilo nějaký dárek. Neměla by to být sladkost, nebo potravina, které se snažíte při hubnutí vyhýbat. Raději si kupte drahý a dobrý džus, kolem, kterého byste jindy jen prošli nebo nové šaty, ve kterých bude vaše štíhlejší postava lépe vynikat.

    Odměňujte se ale jen za kila, která zhubnete stabilně, ne jen za váhové výkyvy dané dobou vážení nebo oblečením. Krásným dárkem za prvních pět zhubnutých kilogramů je například inteligentní váha, krokoměr nebo hodinky na běhání, které vám budou počítat spálené kalorie a ukazovat vaše zlepšení.

  • Kupte si dobré boty

    běh • Autor: istockphoto.com
    Pokud podporujete své hubnutí běháním, nezapomeňte investovat do kvalitních sportovních bot. Běh je sice jedním z nejlevnějších sportů, ale zrovna na botách byste šetřit neměli. Běhat v obyčejných keckách nebo botách speciálně určených na běhání je totiž veliký rozdíl. V lepším případě vás nesprávná obuv může od běhání odradit, v horším případě si zničíte nohy.

  • Kupte si krásné oblečení na cvičení

    ... • Autor: Shutterstock.com
    Zhubnout bez cvičení, jde poměrně těžko, navíc to není zdravé. Takže na cvičení nezapomínejte a naopak se na něj začněte těšit – nakupte si nové oblečení. Krásná tílka, šortky, sportovní podprsenku, kalhotky, ponožky, všechno co potřebujete. Prostě se vybavte, ať jste na to hubnutí krásní, respektive krásné. Budete mít radost z toho, že si nové hadříky můžete obléct a cvičení se stane příjemným zážitkem.

  • Kupujte si drahé zdravé potraviny

    ... • Autor: istock.com
    Ano, lososové filety a avokádové pomazánky jsou dražší než deset deka Vysočiny a dva rohlíky. Jenže vy se máte rádi a chcete dát svému tělu to nejlepší. Takže si dopřejte i to, co byste si normálně nekoupili. Losos a avokádo jsou plní bílkovin a ty při hubnutí budete potřebovat. Stejně tak například mandle. Hýčkejte se, tělo se vám odmění.

    Jaké potraviny urychlují hubnutí? Podívejet se na našem videu.

    Video se připravuje ...
    10 superpotravin, které vám pomohou zhubnoutVIDEO 

  • Kupte si inteligentní váhu

    inteligentní váha • Autor: archiv redakce
    Inteligentní váha vám nejen řekne, kolik přesně vážíte, ale vypočítá vám i kolik byste vážit měli i jaký je vás ideální přísun kalorií. Po zadání několika důležitých parametrů jako je věk, výška, tělesná aktivita a pohlaví vám na základě biometrických měření „vyplivne“ poměr tuků a svalů v těle, kolik obsahujete vody a kolik váží vaše kosti. Spočítá vám BMI a je schopná si všechny vaše parametry dlouhodobě uchovávat a vyhodnocovat. Hubnutí se tak stává technickou záležitostí, která vás bude bavit. Navíc se stále můžete ujišťovat, že hubnute zdravě, protože sledujete, zda vám mizí tuky nebo svaly.

Autor: Kateřina Erbsová
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.