8 domácích přípravků proti akné: Vyzkoušejte banán nebo vaječné bílky! | Moje zdraví

8 domácích přípravků proti akné: Vyzkoušejte banán nebo vaječné bílky!

  • Video se připravuje ...
    7. července 2017 • 06:00

    I když můžete mít někdy pocit, že se k vašemu celkovému vzhledu chová pokožka spíše nepřátelsky, rozhodně to tak neberte, naopak. Je třeba si ji hýčkat a pečovat o ní. Funguje jako naše externí paměť,  a tak si velmi dobře pamatuje všechny špatné věci, které svému tělu a zdraví provedete. Uklidnit ji ale můžete i různými domácími prostředky. 

    Jablečný ocet

    Pokud jde o akné, jablečný ocet je velmi silný bojovník! Dokáže odstranit bakterie, které způsobují akné. Jablečný ocet navíc vyrovnává pH pokožky, tím tedy znepříjemní bakteriím prostředí pro jejich rozmnožování. Pokud máte mastnou pleť, pomůže vám mastnoty se zbavit, ale pozor! Nepřehánějte to s ním, také byste si mohli pokožku úplně vysušit. Bohatě stačí, když si octem vyčistíte pokožku jen párkrát týdně.

  • Jablečný ocet

    ... • Autor: Shutterstock
    I když to nezní úplně příjemně, naopak, zní to jako něco velmi lepivého, věřte, že vaší pokožce to v boji proti akné pomůže. Skořice má totiž antimikrobiální vlastni a zabraňuje šíření bakterií po celém obličeji. Na druhé straně, med zase pomáhá hydratovat pokožku a vyhlazovat pleť, včetně akné. Masku si vytvoříte jednoduše pokud smícháte lžíci medu a dvě lžičky medu. To si pak nanesete na obličej a necháte si ji tam patnáct minut. Poté si ji smyjte vodou. Uvidíte, že mimo toho, že budete mít pleť příjemně jemnou, tak bude i krásně vonět.
  • Med a skořice

    Med s mlékem. • Autor: shutterstock.com
    Mléko s medem je skvělé nejen když se vám chce spát, ale také když se trápíte s problematickou pokožkou. Ačkoliv existují určité pochyby o tom, že mléčné výrobky mohou naopak akné podporovat, pokud mléko použijete lokálně, rozhodně by to žádnou kalamitu způsobit nemělo. Mléko naopak zklidňuje podrážděnou pokožku, složky v mléce totiž působí antibakteriálně a tuky v nich dodávají pokožce hydrataci. Stačí, když si smícháte jednu lžíci mléka (nebo bílého jogurtu) s jednou lžící medu, důkladně promícháte a a nanesete na tvář. Tam si ji nechte po patnáct minut.
  • Mléko s medem

    Žloutek je zdrojem luteinu, zeaxantinu a zinku, které chrání vaše oči. • Autor: profimedia.cz
    Pozor, vážení! Skvělou maskou na problematickou aknózní pleť jsou vaječné bílky! Kromě toho, že pomáhají zbavovat se akné, také zmírňují jizvičky na obličeji. Jsou totiž plné bílkovin a vitamínů, které pomáhají obnovovat kožní buňky. Nasáknou na sebe přebytečný olej, v tomto případě kožní maz a vytáhnou jej ven. Buďte ale opatrní, můžete po aplikaci mít trochu vysušenou pokožku, takže je nutné použít hydratačního krému. Masku vyrobíte jednoduše, když smícháte v misce dva až tři bílky a ve dvou až třech vrstvách je pak aplikujete na kůži. Nechte působit asi dvacet minut a pak opláchněte.
  • Vaječné bílky

    nemoc • Autor: istockphoto.com
    Co je pomerančová kůže, všechny ženy dobře vědí, bohužel. Přitom ale pomeranč může vaší pokožce pomoci! Tyto citrusy jsou totiž bohaté na vitamín C a kyselinu citronovou. Tyto složky pak krásně čistí póry a brání bakteriím a odumřelým buňkám, aby na obličeji působily neplechu. Na masku budete potřebovat pomerančovou kůru ze dvou pomerančů a čistou vodu. Slupky hoďte do mixéru a pomalu mixujte a přidávejte vodu tak, aby vznikla pasta. Tu si pak dejte na obličej a nechte působit 25 minut. Pozor ale, kůru před použitím pořádně vyčistěte!
  • Pomerančové slupky

    Jestli věříte v léčivou sílu olejíčků, pak sáhněte na mykózu po tea tree oleji. • Autor: Shutterstock.com
    Máte-li dlouhodobě problémy s akné, tak jste už určitě někdy narazili na tea tree olej. Cože? Olej na kůži? Ano, tento zázračný olej dokáže vyčistit póry a zbavit pokožku nadbytečného mazu a odumřelých kožních buněk. Navíc má antibakteriální vlastnosti, které zabíjí bakterie, které jsou primárními strůjci akné. Dbejte ale na to, že tea tree olej je pouze pro lokální použití, takže jej naneste vždy jen na ta místa, která jsou problematická.
  • Tea tree olej

    ... • Autor: Shutterstock.com
    Banány jsou tak dobré! Ale věděli jste, že jejich slupka může být prospěšná i vaší pleti? Obsahuje totiž lutein, což je extrémně silný antioxidant. Snižuje totiž otoky a zánět, takže není se čemu divit, že zatočí i s akné. Stačí, když si v kružnicích budete třít tvář a pak necháte zaschnout na půl hodiny. Poté opláchněte teplou vodou.
  • Banány

    Dobré müsli poznáte podle ovesných vloček, které by měly být jeho základem. • Autor: Shutterstock.com
    Ovesné vločky jsou super, ať už je aplikujete na pokožku, anebo je jíte. Oves totiž může snížit zánět a zarudnutí, které jdou ruku v ruce s pupínky. Smíchejte vločky, med a naneste na kůži. Nechte působit 20 až 30 minut a poté opláchněte teplou vodou.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.