6 věcí, které v posteli naštvou každou ženu. O erekci rozhodně nejde | Moje zdraví

6 věcí, které v posteli naštvou každou ženu. O erekci rozhodně nejde

6 věcí, které v posteli naštvou každou ženu. O erekci rozhodně nejde
Autor: Shutterstock
27. října 2023 • 05:00

Muži mají jasno, co v posteli potřebujeme. Ti moudřejší už si načetli ženské časopisy a tuší, co je předehra. Druhá skupina má stále ještě pocit, že když na to rychle skočí, bude každá ráda. Zajímavé je, že nakonec asi mají pravdu oba, protože v ženách není snadné se vyznat! Co byste ale opravdu měli vědět? 

Zdlouhavá předehra není povinnost

I když klasické mýty o sexu dávají za pravdu spíše těm, kdo si myslí, že předehra je velmi důležitá součást pohlavního styku, není tomu zase až tak. Ano, i ženy totiž mají občas náladu na nějakou tu rychlovku. Pamatujte si tedy, že když se ráno probudíte a máte 10 minut na to, než vstanou děti, můžete ledacos stihnout a není třeba se dívat těch deset minut do očí a vyznávat lásku.

Na velikosti nezáleží

Své k svému, někdy se prostě opravdu stane, že velikost jeho penisu úplně vyhovuje vaší vagině. Když do sebe nezapadají, může to přinést minimálně napoprvé velké zklamání. Některé páry se s tím s pomocí různých pomůcek a s velkou dávkou tolerance naučí zacházet, jiné to rovnou vzdávají.

Pokud je ve hře kromě sexu i láska, překonejte stud a navštivte odborníky – kvalitní sexshop nebo rovnou sexuologa. To potvrzuje i vztahová koučka Libuše Konopová, která říká: "Partnerský vztah není jen o sexu, ale žena se s mužem potřebuje i zasmát a cítit se milována, pak toleruje leccos."

Potíže s erekcí musíte řešit

Pokud jde o krátkodobý vztah, potíže s erekcí bude pravděpodobně řešit jen málokdo. Může se ovšem stát, že objekt vašeho zájmu to zrovna trochu přehnal s alkoholem a "nějak to nejde". Takovým mužům se možná raději vyhýbejte. Horší ale je, když erekce nepřichází ve vztahu trvalém. Pak ale, pánové, vězte, že více než problém s orgasmem bude vaši partnerku trápit, zda není chyba na její straně a zda vás ještě vůbec vzrušuje. 

Co ji ale opravdu vytočí? Když s problémem nebudete nic dělat. Ženy, které obecně více než muži dbají na zdraví, totiž určitě vědí, že špatná erekce mívá často stejnou příčinu jako vysoký krevní tlak. Běžte proto raději co nejdříve k lékaři

"Asi 50 procent mužů po padesátce má nějakou formu erektilní dysfunkce. Počet mužů s těmito problémy narůstá. Proč? Je to v souvislosti s vedlejšími nemocemi, vedlejší medikací, životním stylem, stresem a podobně,“ uvádí MUDr. Josef Stolz, MBA, primář pražské urologické kliniky UroKlinikum. Erektilní dysfunkce navíc může značit i nějaké skryté onemocnění včetně nemocí srdce a také rizika vzniku infarktu a mozkové mrtvice

Po sexu aspoň chvíli nespěte

Je to mužská přirozenost, aly my ženy ji těžce neseme. Zatímco on by po dosažení orgasmu nejraději usnul, vy jste celá rozněžnělá a ještě byste chvíli chtěla zažít trochu té romantiky. Řešení je jediné, a i když se zdá jednoduché, úplně snadné to nebude. Prostě mu to musíte říct. Nečekejte, že poběží natrhat kopretiny a bude vám do rána vyznávat lásku, ale každá minuta, kdy se neotočí a nezačne chrápat, bude úspěchem.

Vyčistila si zuby? Udělejte to taky!

Opět ta stará pravda: muži a ženy se od sebe liší. A zatímco ti první si rozhodně nevšimnou, že doma voní vanilková svíčka, ty druhé jsou citlivé na jakékoli pachy. Takže pánové: pokud toužíte po ranním sexu a vidíte, že vaše drahá přiběhla do postele z koupelny, kde si vyčistila zuby, udělejte to taky. Hned získáte pár bodů, to samé platí i o sprchování!

Nedělejte drsňáka, který už něco zažil

Pokud chcete svou vyvolenou opravdu odradit, pak hned na prvním rande začněte mluvit o tom, co všechno už jste v posteli zažil a kolik jste měl partnerek. Odložte to, možná to nebude vhodné říkat nikdy! Stejně tak si odpusťte různé ne zcela tradiční techniky, ty si nechte na období, kdy se budete lépe znát a kdy se na nich s partnerkou oba domluvíte.

Autor: Markéta Grosmanová
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.