Ženský orgasmus: Jaké jsou všechny jeho benefity a proč bychom ho měly chtít? | Moje zdraví

Ženský orgasmus: Jaké jsou všechny jeho benefity a proč bychom ho měly chtít?

Ženský orgasmus: Jaké jsou všechny jeho benefity a proč bychom ho měly chtít?
Ženský orgasmus není jen tak, ale byl by. Jenom se, dámy, musíme trochu víc snažit poznat sebe samé. • Autor: iStock, egorr
20. září 2022 • 14:00

Ženské vyvrcholení je zjevně účinnější než všechny vitaminy světa. Znáte ale všechny jeho skutečné benefity?

Orgasmus skutečně není jen příjemným zakončením sexuálního prožitku s partnerem. Orgasmus má mnoho benefitů pro naše tělo i pleť. Dokonce i mužům se po vyvrcholení zdá žena krásnější. A něco na tom určitě bude.

Video se připravuje ...
Nejsi v tom sama: Se sexexpertkou o ženské sexualitě a schopnosti dosáhnout orgasmuVIDEO 

Vědecké studie ukázaly, že orgasmus zlepšuje cirkulaci krve v těle, snižuje riziko virových onemocnění a v neposlední řadě posiluje také sebelásku

Více orgasmů, ať už s partnerem, či bez něj, rozhodně přispívá k celkové pohodě. Jaké jsou však jeho hlavní benefity?

Zapomeňte na vrásky

Orgasmus má jednoznačně rejuvenační schopnosti. Do našeho těla uvolňuje protizánětlivé látky, které chrání pokožku tím, že zpomalují stárnutí hormonů, snižují vliv toxinů, které jsou všude kolem nás a zrychlují krevní oběh. Výsledkem je pak zářivá, vyživená, pružná a na první pohled mladší pokožka. Ženy tak nemusejí utrácet horentní sumy za krémy, stačí více sexovat a mladý vzhled je zaručen.

Lék na dlouhověkost

Těsně před vyvrcholením se do našeho těla uvolňuje hormon DHEA. Právě ten pozitivně ovlivňuje hustotu kostí, procento tělesného tuku či psychickou pohodu. 

Lepší cirkulace krve v těle

Pokud máte sedavé zaměstnání, výsledkem jsou ochablé svaly pánevního dna a celkově snížená hybnost. Orgasmus však zvyšuje cirkulaci krve v této oblasti, jejímž výsledkem je pak zvýšená distribuce živin a hormonů tam, kde jsou právě potřeba. 

Orgasmus posiluje imunitu

Ano, přesně tak. Pravidelný sex je pro tělo jakousi potenciální přípravou na případné těhotenství. Díky orgasmu se tělo uvolní a hormonální disbalance se začne vracet do kýženého normálu.

Imunitu může narušit i stres. Jelikož se při orgasmu uvolňuje hormon oxytocin, stresu se už nemusíte bát. Oxytocin totiž působí na naši duševní rovnováhu. Tento vazebný hormon nás totiž chrání proti působení kortizolu (stresový hormon).

Autor: Valentina Lebová, inf
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.