Jak často masturbovat? Správná frekvence je zdravá! | Moje zdraví

Muži by měli masturbovat alespoň jedenadvacetkrát měsíčně. Proč?

Muži by měli masturbovat alespoň jedenadvacetkrát měsíčně. Proč?
I muži by měli provádět domácí samovyšetření • Autor: istockphoto.com
9. ledna 2024 • 08:00

Masturbace není jen otázkou uvolnění a orgasmu. Je to také cesta, jak přispět svému zdraví. Jak často by měli muži masturbovat?

Jen se smějte, jen si dělejte legraci z muže, který si musí občas udělat dobře sám. Podle nové studie je totiž takový chlap akorát skutečně poctivý, alespoň tedy co se týče prevence. Pravidelná ejakulace prý totiž snižuje riziko onemocnění rakovinou prostaty

Kromě rakoviny prostaty by si muži měli hlídat i rakovinu varlat. Jak se pozná? 

Video se připravuje ...
Sáhněte svému drahému do kalhot: Poradíme vám, jak na to, a řekneme proč!VIDEO 

Mastrubace je skutečně zdravá

Vědci z Harvardovy univerzity nedávno zjistili, že pokud muž masturbuje minimálně jedenadvacetkrát měsíčně, zvyšuje se pravděpodobnost, že se mu toto nádorové onemocnění vyhne, až o 33 procent. K dosažení tohoto výzkumu sledovali vědci téměř třicet dva tisíc mužů v různých věkových kategoriích po dobu mnoha let.

Mužské zdraví pak bylo zkoumáno ve třech bodech. Rok předtím, než se do dotazníku zapojili, mezi dvacátým a třicátým rokem a poté ještě jednou po čtyřicítce. Všichni a po celou dobu museli přiznávat, kolikrát měsíčně se sebeuspokojují. Závěr? Častější masturbace byla spojena s nižším výskytem rakoviny prostaty. To je docela jasná rovnice, ne?

Není to jediná prevence

Je pravda, že toto není první studie, která by ukazovala na to, že častá ejakulace může působit preventivně. Je to ale první studie, která počítá s tím, že muž dosáhl vyvrcholení sám.

Navzdory mnohým studiím si ale nejsou vědci ještě úplně jisti, jaká je spojitost mezi výronem semene a zdravou prostatou. Mnoho lékařů, včetně Iana Kernera z New Yorku, si myslí, že při ejakulaci dochází k odplavování škodlivých toxinů a bakterií, které by se jinak usadily na prostatě.

Ovšem to neznamená, že by muži měli dát okamžitě vale svým partnerkám a starat se o sebe jen sami. Zároveň vědci varují, že ejakulace, ať už jakoukoliv formou, není jedinou prevencí. I nadále by měli muži dodržovat zdravý životní styl a chodit na pravidelné kontroly

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.