5 důvodů, proč je dobré mít sex! Víte, které to jsou? | Moje zdraví

5 důvodů, proč je dobré mít sex! Víte, které to jsou?

Video se připravuje ...
6. dubna 2023 • 06:00

Pokud se chcete cítit lépe, toužíte zhubnout nebo jen zahnat stres, pomůže vám sex! Jaké jsou další důvody, proč by sex v našich životech zkrátka neměl chybět? 

 

1. Lepší kondice

Páry, které pravidelně souloží, jsou zdravější než ty, které se sexu věnují málo nebo vůbec. Krátký sex třikrát do týdne může výrazně posílit naše srdce a snížit riziko kardiovaskulárních chorob až o polovinu. 

Video se připravuje ...
Jak často by muži měli masturbovat?VIDEO 

Pokud je člověk schopný vyjít schody bez zadýchání, pak je schopný mít i sex.

2. Zpevníte tělo

Dalším pozitivem, které díky sexu budete mít, jsou pevnější svaly, a to zejména v oblasti pánve. Díky oxytocinu, který uvolňuje svaly, je sex také skvělým pomocníkem proti bolesti zad, která trápí takřka každého z nás. 

3. Zabiják stresu

Ačkoli nám stres může ničit libido, sex je jednoznačně tím, co nám stres pomůže eliminovat. Při sexu se uvolňuje dopamin, hormon, který účinně bojuje proti stresu. Zkuste dvacet minut sexu třikrát týdně a uvidíte sami, jak moc vám to pomůže. 

4. Kvalitnější spánek

Dalším z pozitivních důsledků pravidelného milování je lepší a kvalitnější spánek. Stojí za ním opět hladina oxytocinu, která se po dosažení orgasmu až pětinásobně zvýší. Ženy pocítí potřebu spánku asi dvacet až třicet minut po orgasmu, zatímco muži budou v limbu dvě až pět minut po ejakulaci.

5. Silnější imunita a mladší vzhled

Mezi další přínosy, které pravidelný sex přináší, patří posílení imunitního systému, lepší nálada a v neposlední řadě i zpomalené známky stárnutí. Páry, které se milují průměrně třikrát týdně, vypadají o čtyři až sedm let mladší než lidé, kteří se sexu věnují jen zřídka.

Víte, kolik sexuálních pozic průměrně vyzkoušíme během jednoho styku?

Autor: Valentina Lebová, inf
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.