Překonejte tabu v sexuálním životě: Jak změnit postoj k orálnímu sexu a přestat se ho bát | Moje zdraví

Překonejte tabu v sexuálním životě: Jak změnit postoj k orálnímu sexu a přestat se ho bát

Překonejte tabu v sexuálním životě: Jak změnit postoj k orálnímu sexu a přestat se ho bát
.. • Autor: iStock.com
9. června 2023 • 06:00

Orální sex je nedílnou součástí fungujícího vztahu. Tedy měl by být. Pokud však jeden z partnerů orální sex odmítá, je potřeba něco změnit. Z dlouhodobého hlediska by totiž tento fakt mohl neblaze narušit partnerství.

Orální sex je druhem sexuálního uspokojení sebe i partnera. Často slouží jako účinná cesta k dosažení orgasmu ženám, které nejsou schopné vyvrcholit vaginálně. Orální sex posiluje intimitu mezi vámi a partnerem na zcela jiné úrovni. Co dělat v případě, že jeden z partnerů orální sex odmítá?

Video se připravuje ...
Podcast Maminka: Sex po poroduVIDEO 

Otevřete diskusi

Vztah je založený na komunikaci. Pokud něco chcete, a partner vám to nedává, není jednodušší způsob, jak dané téma otevřít, než to, že se svého partnera upřímně zeptáte. Nemusíte naléhat, nadávat a rozhodně byste se neměli urážet, tuhle diskusi ale začít musíte. Jinak nevyřešíte nic.

Při debatě o orálním sexu buďte jemní. Zkuste partnerovi naslouchat a nezlobte se, když vám odpoví jinak, než jak byste rádi. Všechno má svůj čas. Cílem není partnera donutit, aby vás ihned orálně uspokojil, jde o to, aby o tom alespoň začal přemýšlet.

Zbavte se studu

Pokud je důvodem, proč odmítáte orální sex, váš nebo partnerův stud, pak ujistěte jeden druhého, že o nic nejde. Nazí se znáte, dobře víte, jak vypadají vaše genitálie, a pokud se bojíte svého sténání, zatímco se váš partner bude věnovat vašemu klínu, pak vězte, že čím víc budete vzdychat, tím větší radost partnerovi uděláte.

Nekritizujte

V případě, že jeden z partnerů není nadšenec do orálního sexu, je potřeba zříct se kritiky v okamžiku, kdy k němu dojde. To by mohlo zcela narušit partnerovo sebevědomí a do dalšího pokusu by se ani nepustil. Ba naopak se snažte partnera pochválit, říct mu během orálního uspokojování, jak moc ho milujete a jak je skvělý. Tím účinně odbouráte všechny případné pochybnosti.

Hledejte způsoby

Pokud toužíte po orálním sexu, ale partner není touto představou z jakéhokoliv důvodu nadšen, dejte mu čas. Zkuste jiné alternativy, které existují, a přes ně se pomalinku k orálnímu sexu přesuňte. Můžete začít třeba tím, že partnera uspokojíte rukou nebo za pomoci sexuálních pomůcek. S každým takovým krokem položíte další kámen pro stavbu vaší vzájemné důvěry. A ta je při sexu s milovanou osobou tím nejdůležitějším atributem.

Autor: Valentina Lebová
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.