Polykání spermatu: Co ovlivní jeho chuť a co obsahuje? | Moje zdraví

Proč polykat sperma: 4 fakta, díky kterým budete mít jasno

Proč polykat sperma: 4 fakta, díky kterým budete mít jasno
Spermie • Autor: SHUTTERSTOCK.COM
15. ledna 2024 • 06:00

O mužském spermatu koluje mnoho teorií, proč je zdravé, na co všechno pomáhá, a proč by ho tedy ženy po styku měly jednoznačně zkonzumovat. Pojďme se na to ale podívat reálně. Je tomu skutečně tak, nebo je to jen dobrý „komerční“ tah, díky kterému pohladíme ego každého muže? 

Ačkoli by každý muž byl rád za ženu, která jeho sperma po skončení orálního styku s nadšením zkonzumuje, ne všechny ženy jsou z této představy nadšené. Co si budeme říkat, po borůvkách to zrovna nechutná. Dobrou zprávou je, že chuť spermatu se dá ovlivnit, a navíc má sperma takřka magické účinky

Video se připravuje ...
Nejsi v tom sama: Ukradené spermieVIDEO 

Abychom byli zcela přesní, to, co z mužova penisu po skončení pohlavního styku vyjde, není sperma, ale ejakulát. Ten je výměškem pohlavních žláz, složeným ze spermií a semenné plazmy. 

Jestli stále váháte, zda polykat, či nepolykat, máme pro vás čtyři fakta o spermatu, po kterých už budete mít jasno. Která to jsou? 

1. Sperma může chutnat i sladce

Ejakulát je většinou bílé či mléčné barvy a jeho chuť se odvíjí podle toho, jak se muž stravuje. Zde skutečně platí pravidlo „jste to, co jíte“. Bohužel, nebo bohudík. Ejakulát je lepivé konzistence a jeho chuť záleží na tom, co váš partner rád konzumuje. Pokud tedy váháte, zda polykat, či ne, zkuste svému partnerovi servírovat jídla jako ananas, po kterém bude sperma nasládlé. To by vaše rozhodování mohlo ulehčit. 

2. Je výživné! 

Pokud jde o výživovou hodnotu ejakulátu, ačkoli si to mnoho žen možná nemyslí, ejakulát skutečně obsahuje celou řadu tělu prospěšných látek. Od zinku přes vápník, vitamin C a fruktózu až po bílkoviny a kreatin, tedy látku, která je prospěšná pro naše svaly. A tak se zdá, že spolknutím ejakulátu dáte svému tělu zázračnou pilulku na poli anti-agingu. 

3. Skvělé antidepresivum

Sperma obsahuje melanin a serotonin, látky, které mají významnou schopnost pozitivně ovlivnit duševní pohodu. Pokud se zrovna necítíte ve své kůži a máte pocit, že už vám nic nepomůže, možná je namístě zkusit přírodu. Za zkoušku přece nic nedáte! 

4. Váš partner vás bude milovat

Pokud stále váháte, zda polykat sperma svého partnera, či nikoli, máme pro vás důležitý poznatek. Polykáním spermatu totiž dáváte partnerovi jasně najevo, že je vaše láska skutečná. A takový způsob náklonnosti váš muž jistě uvítá. Nemyslíte?

Znáte počet sexuálních pozic, které během života střídáme nejčastěji?

Autor: Valentina Lebová, inf
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.