Karezza | Jak technika pomalého sexu zlepší intimní život? | Moje zdraví

Technika karezza: Potrapte partnera pomalou souloží!

Technika karezza: Potrapte partnera pomalou souloží!
Sexuální energie v páru musí fungovat na stejné vlně. • Autor: iStock.com
25. prosince 2022 • 06:00

Slovo karezza pochází z italského slova „Carezza“. To znamená „pohlazení“. Technika karezza pak znamená velmi pomalou soulož, která má vést k hlubšímu prožitku, ale také k silnějšímu orgasmu.

A to nejen fyzickému, ale také k tomu ezoterickému. Tato technika má své základy v taoistické praxi, která se – pokud jde o sex – zakládá na ovládání ejakulace. Cílem totiž není samotný orgasmus, nýbrž cesta k němu. Karezza má tedy prohlubovat blízkost obou partnerů a zvyšovat sexuální prožitek. 

Video se připravuje ...
Podcast Maminka: Sex po poroduVIDEO 

Dalo by se říct, že karezza je jakási předehra bez konce. Konec totiž v karezze není nutností, tou je samotné milování a pocit z něj. S karezzou tak úzce souvisí pojmy prodlužovaná soulož nebo sexuální zadržování. Karezza může také znamenat setrvání v plateau fázi. Tedy v té fázi sexu, která předchází samotnému vyvrcholení. A to tak dlouho, jak to jen zvládnete.

Pokud tedy patříte mezi milovníky rychlovek, karezza jistě nebude pro vás. Avšak ani v tomto případě ji není dobré zcela zavrhnout. Proč? 

Karezza prohlubuje vztah

Dle odborníků je karezza nástrojem, který skutečně může prohloubit vztah s partnerem. A to je na základě toho, že se oba partneři jeden druhému dostatečně dlouho věnují. Nenastává tak situace, že by jeden z nich došel rychle a možná i sobecky k vyvrcholení, ale na druhého už by nezbyla síla. 

Karezza zlepšuje sexuální život

Tím, že se budete snažit oddálit vyvrcholení, máte dostatek času na to splnit, oč vás váš partner v posteli žádá. Ukážete mu svou náklonnost a tím, že se mu budete dostatečně dlouho věnovat, mu také ukazujete, jak moc vám na něm záleží. Karezza je tak více zaležitostí lásky než čehokoliv jiného. Někdo ji dokonce nazývá skutečnou intimitou každého vztahu.

Karezza vás učí se ovládat

Ano, přesně tak. Jak asi sami vidíte, karezza je také o sebeovládání. Není totiž jen o vás, ale také o vašem partnerovi, jeho potřebách a touhách. Karezza může dokonce zlepšit problémy v partnerském svazku, ale také pomáhá eliminovat sexuální dominanci jednoho z partnerů. 

Jaká jsou pravidla karezzy? 

  • Je bez časového omezení. Pokud máte čas, můžete jí věnovat celý den.
  • Učí vás jemnosti doteků.
  • Nedovoluje vášnivé líbání, dovoleny jsou pouze jemné polibky
  • Umožňuje synchronizaci s tělem partnera.
  • Při orálním sexu má na maximum nabudit partnera, nesmí však dojít k vyvrcholení.
  • Je nutné volit takové pohyby, které nepovedou k rychlé potřebě orgasmu. 

Víte, jaká je nejvíce preferovaná sexuální pozice?

Autor: Valentina Lebová, inf
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.