Žádoucí zvrácenosti: O čem je v sexu nutné mluvit! | Moje zdraví

Žádoucí zvrácenosti: O čem je v sexu nutné mluvit!

Žádoucí zvrácenosti: O čem je v sexu nutné mluvit!
... • Autor: istockphoto.com
24. února 2023 • 06:00

Sex je důležitou součástí našich životů. Všichni máme sexuální fantazie, více či méně „obvyklé“, které bychom rádi zkusili. Ne vždy jsme ale ochotní je partnerovi sdělit. Velká chyba!

Na sexuálním životě musíme neustále pracovat, protože sex je důležitou součástí dobře fungujícího vztahu. Pokud se bojíte říct partnerovi, co vás vzrušuje a co byste rádi dělali, může to vašemu vztahu z dlouhodobého hlediska uškodit. 

Video se připravuje ...
Už budu! Latex není jen na sex! Ale těžko se do něj leze...VIDEO 

Vyložte karty na stůl

Podle newyorské dominy Mistress Shayly Lange je nutné vyložit karty na stůl. Nikdo netvrdí, že vše, co vy nebo váš partner chcete, nakonec také musíte dělat. Je to vždy o společné domluvě. Jakmile ale budete v sexuálním spojení s partnerem spokojeni, váš vztah bude jen vzkvétat. 

„To want list“

Lange tomu říká „to want list“ aneb seznam toho, co chceme a o čem sníme. Díky tomu, že napíšete na papír všechny své touhy, můžete zjistit, kde se s partnerem shodujete a kde naopak rozcházíte. Z toho pak můžete vycházet a tím, co máte společného, svůj sexuální život okořenit

Ano, ne, možná

Po napsání všech tuh, případně fetišů, které vy nebo váš partner máte, ke každé z nich napíšete odpověď "ano, ne či možná". Od toho se pak můžete odpíchnout. Dovoleno je vše. Pokud vás napadne svazování nebo hra, ve které budete otrokyně, nebojte se to napsat. Není to smlouva s ďáblem, kterou musíte za každou cenu dodržet. Jsou to jen nápady, o kterých je dobré si promluvit. 

Jak na seznam

Seznam svých sexuálních fantazií píšete vy i váš partner. Doporučuje se napsat co nejvíce aktivit, které vás na poli sexu napadnou. Po vyhodnocení odpovědí porovnejte svůj seznam s partnerem. 

Dobrou zprávou je, že svůj seznam můžete stále aktualizovat. Pozor si dejte na své „ne“, s ním totiž odmítáte jen danou praktiku, nikoli svého partnera, který si toho musí být vědom. Vše je o stylu komunikace, kterou zvolíte.

Důležitost pocitů

Seznam můžete využít i k tomu, jak partnerovi sdělit své pocity. Jak říct, jak přesně se chcete cítit a jaké máte představy. Chcete být ponížená, nebo naopak se chcete cítit jako domina? Žádný problém, sdělte to partnerovi. Cílem je váš sexuální život zlepšit, nikoli dělat věci, které vám nejsou po chuti. 

Pojmenováním pocitů získáte ucelenější představu o tom, co chcete a co ne. Co vás těší a do čeho byste za žádných okolností nešli. Touha uspokojení by měla být na obou stranách partnerů stejná, není to pouze o vás nebo o partnerovi. 

Autor: Valentina Lebová
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.