Horoskop zdraví: Na co si dát pozor a co nám naopak hraje do karet? | Moje zdraví

Horoskop zdraví: Na co si dát pozor a co nám naopak hraje do karet?

  • 15. října 2022 • 06:00

    Každé znamení zvěrokruhu má vliv nejen na povahové vlastnosti každého z nás, ale také na naše zdraví a případnou náchylnost k nemocem. Která znamení jsou nejvíce riziková a na co je potřeba si dát pozor? Čtěte dál.

  • Díky astrologii můžeme zjistit svá slabá místa, vyvarovat se rizik, ale také posilnit to, co je třeba. Stačí jen vědět, k čemu nás naše znamení předurčuje, a dát si na to následně pozor.

    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová o zdraví v roce 2021: Ryby pozor na psychiku a Raci na zdravou stravuVIDEO 

    Každý máme své slabé místo

    Podle astrologie má každé znamení zvěrokruhu místo, které je více či méně jeho slabinou. Jdeme se tedy podívat, která místa to jsou.

  • Beran        

    Ne nadarmo se o nich říká, že mají „horkou“ hlavu. I případné zdravotní problémy směřují právě do této oblasti. Mohou trpět na rýmu, bolesti hlavy či záněty středního ucha. Lékem na všechny neduhy je trpělivost, které by se každý Beran měl naučit. Ne vždy je totiž nutné mrhat silami tam, kde to nepomůže. „Hlavou zeď neprorazíš.“

  • Býk

    Býci mají problém s tím vyjádřit to, co mají na srdci. Je potřeba naučit se mluvit o svých problémech, jinak je budou trápit chronické angíny a problémy s krční páteří. Milí Býci, je třeba se uvolnit a brát život trochu s nadhledem.

  • Blíženci

    Vzdušné znamení Blíženců má nejčastěji problémy v oblasti dolních cest dýchacích. Slabinou ale bývá také oblast hrudní páteře. Je potřeba tolik nezatěžovat hlavu, věnovat se pohybu a praktickým činnostech. Sice vám to, milí Blíženci, není vlastní, ale určitě to pomůže.

  • Rak

    Raci často nemohou něco „strávit“, a tak problémy se žaludkem nebo tzv. knedlík v krku na sebe nenechají dlouho čekat. Je potřeba se naučit nechat věcem volný průběh a tolik netlačit na pilu. Vždyť o nic nejde. Rak je také jedno ze znamení, u kterých psychosomatika hraje poměrně velkou roli. Raci, problémy druhých nejsou vaše věc, je potřeba tyto emoce dostat ven.

  • Lev

    Ač se to u krále zvířat nemusí zdát, srdce je jeho nejslabším místem. A to jak fyzicky, tak především emocionálně. Jakmile se u něj projeví „srdeční“ problém, záhy ztrácí vitalitu a životní energii. Lvi bývají úzkostní a mají tendenci se ve věcech příliš „šťourat“. To ale nepomáhá. Lvi, zkuste otevřít své srdce a občas zaměřit svou pozornost jinam než sami na sebe.

  • Panna

    Znamení Panny trpí nervozitou, kvůli které má sklony ke spasmatickým poruchám způsobujícím svalové a střevní problémy. Lidé narození ve znamení Panny mají také sklon být hypochondři, a proto je potřeba, aby se drželi v psychické pohodě. Dost často jim nic není, na vině je pouze psychosomatika. Panny, pracujte na sobě a choďte hodně do přírody.

  • Váhy

    U Vah je důležitá rovnováha. Trpí na párové orgány, a to především ledviny. Často je trápí záněty, infekce, ale také problémy s bederní páteří.

  • Štír

    Znamení Štíra je spojeno především s pohlavními orgány, a proto by si lidé narození v tomto znamení měli dát pozor hlavně na pohlavní choroby a vše, co s nimi souvisí. Také je důležitý hormonální balanc. Ženy pak často trpí na gynekologické problémy a infekce. Štíři, občas je nutné krotit své vášně a kultivovat svou životní sílu.

  • Střelec

    Jak už sám název napovídá, jsou Střelci poměrně akčním znamením. Jejich slabinou jsou kyčle a také je může nepříjemně potrápit například ischias. Výjimkou ale nejsou ani úrazy v oblasti stehen či zlomeniny krčku. Pro Střelce je však citlivá i oblast jater. Holdovat by proto neměli přemíře alkoholu.

  • Kozoroh

    I Kozorozi by si měli dát pozor na své kosti. Jsou náchylní na prochladnutí a často trpí na bolesti kloubů. Naučte se odpočívat a nebojte se změn. Vaše zkostnatělost a strach ze změn často způsobují mnohé zdravotní problémy.

  • Vodnář

    Ke slabostem Vodnáře patří především oběhový systém. Potrápit je tak může anémie. Je proto potřeba zaměřit se na stravu plnou železa jako zelenou zeleninu, vnitřnosti a červené maso. Je také potřeba naučit se jisté zodpovědnosti a nebrat všechno na lehkou váhu.

  • Ryby

    Slabým místem Ryb jsou spodní končetiny, především chodidla. Proto je potřeba dát si pozor na to, kam šlapou, a o svá chodidla se řádně starat. Pravidelná návštěva pedikérky také není na škodu. Je potřeba se tolik neobětovat pro druhé a myslet občas sami na sebe.

Autor: Valentina Lebová
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.