9 rad od vědců pro lepší odolnost. Jak přežít zimu bez chřipky a nachlazení? | Moje zdraví

9 rad od vědců pro lepší odolnost. Jak přežít zimu bez chřipky a nachlazení?

9 rad od vědců pro lepší odolnost. Jak přežít zimu bez chřipky a nachlazení?
Jednou z nejdůležitějších věcí pro podporu imunity je dostatek spánku • Autor: iStock.com
1. února 2017 • 06:00

Chcete půlku zimy strávit v posteli s čajem a léky? Určitě ne! Je logické, že při nepříznivých venkovních teplotách stoupá nemocnost. Máme pro vás několik jednoduchých rad. Vyzkoušejte je a uvidíte, že se vám osvědčí. 

1. Myjte si ruce častěji a pořádně

Až o 45 % se snížil počet onemocnění dýchacích cest u lidí, kteří si umývali ruce 5x denně. Zjistili to vědci z Naval Health Centre v San Diegu. Podle nich ani nemusíte používat speciální dezinfekční mýdlo – úplně postačí jakékoli a teplá voda.

2. Pořiďte si vlastní propisku

Chodíte do banky nebo třeba jen na poštu, kde něco podepisujete erárním perem? V období chřipek by se vám to nemuselo vyplatit – viry i bakterie ulpívají na jeho povrchu a vy se jimi můžete docela lehce nakazit. Pro tyto potřeby s sebou raději noste své vlastní pero, nejlépe uschované v pouzdře. Občas si pero, mobilní telefon a jiné často užívané předměty otírejte dezinfekčním ubrouskem.

Co dál?

Jsou to sice drobnosti, ale vyplatí se na ně myslet. Navíc to člověka skoro nic nestojí. Zajímá vás zbylých sedm tipů? Vše se dočtete v aktuálním čísle časopisu Moje zdraví, které je právě k dostání ve stáncích a v partnerských lékárnách. Dále vás čeká velké téma o zdravém stravování, potravinových intolerancích a nových trendech ve výživě. Co dělat, když dítě bolí v krku, nebo jaké jsou příčiny nestabilní chůze seniorů? Vše a mnohem více najdete v únorovém čísle časopisu Moje zdraví.

... • Autor: red

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.