Jak vybrat psa pro alergika? Pořídťe mu hypoalergenní plemeno | Moje zdraví

Nejlepší psí mazlíčci pro alergiky. Kterou rasu vybrat, abyste netrpěli?

2. listopadu 2020 • 06:00

Toužíte po domácím mazlíčkovi, ale kýcháte pokaždé, když se s nějakým chcete pomazlit? Nevadí! Naštěstí existují i „hypoalergičtí“ psi, se kterými vám žádné zdravotní problémy nehrozí. Stačí si jen vybrat správné plemeno.

Někteří odborníci tvrdí, že hypoalergenní psi neexistují, není to ale tak docela pravda. Ti, kteří trpí při kontaktu s těmito mazlíčky alergickou reakcí, si mohou pořídit plemeno, které jejich problém téměř nebo úplně odstraní.

TIP NA VIDEO: Tak jakého mazlíčka si při alergii vybrat?

Vše o nejlepších kočičích mazlíčcích pro alergiky čtěte zde.

Alergie se projeví při styku s psí srstí nejčastěji svěděním očí, ekzémem, dýchacími problémy a někdy dokonce i astmatickým záchvatem. Psi, kteří jsou vhodní pro alergiky, mají ale méně chlupů než ostatní plemena, a reakce na ně tak bývá naprosto minimální.

Myslete ale na to, že každý pes i každý člověk je jiný, a tak i alergickou reakci na konkrétního psa je lepší nejdříve otestovat. Než si tedy psa pořídíte, zkuste s ním strávit co možná nejvíc času, což vám rozumní chovatelé rádi umožní. Nezapomeňte, že štěňata vyvolávají menší alergické reakce než dospělí psi.

Na všechny rasy vhodné pro alergiky se podívejte v naší fotogalerii.

 

Autor: Marie Bezděková
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.