Přetížená psychika válcuje zdraví. Jak zrelaxovat tělo i duši zároveň? | Moje zdraví

Přetížená psychika válcuje zdraví. Jak zrelaxovat tělo i duši zároveň?

Přetížená psychika válcuje zdraví. Jak zrelaxovat tělo i duši zároveň?
Relaxace je důležitá pro celkové zdraví člověka. • Autor: istockphoto.com
10. dubna 2017 • 14:54

Pud sebezáchovy ovládá všechny, kteří zavřou dveře své kanceláře a odjedou na ozdravný regenerační pobyt. Na rozdíl od hýčkání ve wellness centrech se musejí podřídit pravidlům, aby jim vytržení z denní rutiny přineslo chtěnou změnu. Takové naladění patří k pobytu v Centru zdraví Koldín blízko Chocně (www.teloaduse.cz). Jeho název TĚLO & DUŠE napovídá, že zde „detoxikací“ projde nejen organismus, ale i psychika.

Přetížená psychika válcuje zdraví, a proto Miroslava Petrová, psychoterapeutka působící v tomto centru, připomíná důležitost celostního přístupu k člověku. Netradičním silným zážitkem při tom bývá použití gongu. „Gong vydává stejnou vibraci jako slunce. Tato vibrace má sílu naladit náš tělesný systém a vytlačit z něj vše, co neslouží našemu rozvoji, pohodě, zdraví a štěstí,“ dozvíte se od Václava Hnízdila, který zde učí i kratší meditační techniky. Chápe, že vy se je pak budete snažit „vmáčknout“ i do maximálně nabitého denního rozvrhu.

Nejdříve tělo

Vedoucí terapeut centra Lukáš Bulín zdůrazňuje, že pobyty v Koldíně nechce nazývat jako léčebné, protože tuto výsadu ponechává schopnostem samotného organismu. Práce s menší skupinou lidí dává možnost naplánovat individuální program. Výchozím bodem je vstupní konzultace, měření na F-SCANU (pro detekci patologických organismů v těle) a další rozbory. Protože je laikům princip fungování těchto přístrojů obvykle neznámý, chtějí je vysvětlit. Stejně tak je třeba objasnit princip hydrocolon terapie (střevní sprchy) či parní lázně ve Svédan boxu (rovnoměrné prohřátí celého těla kromě hlavy pro podporu vylučování toxinů).

Největší zvědavost vzbuzuje využití dvou přístrojů. Tím prvním je Bicom Optima pracující na základě frekvenční terapie. Tento certifi kovaný lékařský přístroj se vyrábí v Německu. Pokud byste se chtěli dozvědět více o jeho principu, pak je třeba nastudovat něco o biorezonanci. „Pracujeme s tělu vlastními frekvencemi, které dokážeme snímat z těla klienta, terapeuticky upravené je lze posílat zpět do organismu a tím harmonizovat různé funkce, pochody a orgánové okruhy. Dokonce můžeme pracovat také s konkrétními toxiny z cigaret a využít tuto možnost jako protikuřáckou biofrekvenční terapii,“ dodává Lukáš Bulín. Druhý zde vytížený přístroj je plazmový generátor RPZ 14. Je české výroby, ale objevitelem metody selektivního ničení mikroorganismů přesnými frekvencemi byl americký vědec, vynálezce a mikrobiolog dr. Royal Raymond Rife.

Lidí, kteří chtějí žít, jíst a cítit se zdravěji, je mnoho. Ale jen někteří nové zásady vytrvale prosazují do každého dne. Záleží na poctivém přístupu k sobě samému. Možná je lepší začít postupně s několika pravidly než převrátit svůj životní styl naruby. Selhání přijdou, ale to nevadí.

Důležité je vědomí, že je třeba něco změnit. Během pobytu vypijete denně šťávu asi ze čtyř kilogramů čerstvé lokální zeleniny. Šťáva vzniká lisováním, nikoli odstřeďováním. Základem je tzv. draslíková směs – karotka, petržel, celer a špenát. Další mixy se skládají z karotky, červené řepy a okurek, šťávy se zde vyrábějí i z celeru, červené řepy a špenátu.

Autor: Marie Hejlová
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.