Iscare v nových prostorech rozšiřuje portfolio výkonů o totální náhradu kolenního a kyčelního kloubu | Moje zdraví

Iscare v nových prostorech rozšiřuje portfolio výkonů o totální náhradu kolenního a kyčelního kloubu

26. srpna 2020 • 14:44

Pražská klinika ISCARE se letos přestěhovala z Holešovic do nové desetipatrové budovy v Libni, kde se více než 400 lékařů a sester stará o stovky pacientů. Větší prostory nemocnice umožnily rozšířit nabízené výkony také v oblasti jednodenní chirurgie a ortopedie. V rámci Centra ortopedie pod vedením předního českého ortopeda prof. Mudr. Davida Jahody, Csc. je tak v ISCARE možné provádět více než 40 totálních náhrad kyčelního a kolenního kloubu (TEP) měsíčně.

Nová nemocnice umožnila vybudování špičkového zázemí pro lékaře, kteří mají k dispozici nejmodernější technologie. Klinika disponuje 60 lůžky na nadstandardně vybavených pokojích s klimatizací, JIP a tzv. „dospávacím“ pokojem pro monitoring pacientů po operačním zákroku. Měsíčně tak lékaři na klinice odoperují cca 300 ortopedických pacientů a dalších více než 350 pacientů chirurgie, gynekologie, plastiky či andrologie. O klienty kliniky se stará více než 400 lékařů a sester.

Klinika se také zaměřuje na maximální pohodlí pacientů, čemuž odpovídá nadstandardní zařízení pokojů, ale také krátké čekací termíny na vyšetření a zákroky. „ISCARE se dlouhodobě zaměřuje na kvalitu poskytované péče. Také v oblasti totálních endoprotéz stavíme na individuálním přístupu a efektivnímu plánování léčby pacientů. Ti se u nás proto objednávají na konkrétní čas, takže na nic nečekají. Díky komplexní škále odborností umožňujeme pacientům podstoupit například předoperační vyšetření, kvalitní lůžkovou rehabilitaci nebo vyšetření rentgenem a magnetickou rezonancí přímo u nás v budově. Pacienti tak nemusí nikam cestovat a celá léčba probíhá pod jednou střechou,“ vysvětluje Tomáš Juříček, generální ředitel Iscare.

Nejúspěšnější operace minulého století

Totální náhrada kloubu je označována za nejúspěšnější operaci minulého století. Jen v České republice se ročně takových operací provede přes 30 tisíc. Dochází při ní ke kompletní náhradě poškozeného kloubu umělým materiálem. Totální náhrada kyčelního kloubu se doporučuje pacientům, u kterých je kyčelní kloub nevratně poškozený artrózou, revmatickou destrukcí, nádorem či jinou chorobou a zároveň má pacient silné bolesti a omezení funkce kloubu, případně pokud došlo ke zlomenině krčku stehenní kosti, kterou není vhodné řešit osteosyntézou. Operace je hrazena kompletně pojišťovnou, pacient si připlácí pouze v případě nadstandardní hospitalizace na lůžku.

„Tyto velké operace přinášejí pacientům velkou úlevu od bolesti a obtíží a úspěšně je vracejí do normálního života, ale jako každý lékařský výkon jsou zatíženy komplikacemi. Přes 12 procent implantovaných kloubních náhrad je třeba během jejich fungování pro jejich opotřebování, infekci či jinou komplikaci vyměnit. Proto věnujeme velkou péči nejen samotnému provedení operace, ale i výběru kvalitního materiálu – endoprotéz a i následné pooperační péči a rehabilitaci,“ vysvětlil profesor David Jahoda, který má třicetiletou praxi v oblasti ortopedie a traumatologie a v ISCARE vede Centrum ortopedie.

Centrum ortopedie je součástí kliniky ISCARE v nové větší budově na Českomoravské v Praze 9 Libni přímo vedle O2 arény. Kromě výše zmíněných odborností klinika zajišťuje zdravotní služby v oblasti asistované reprodukce, komplexní léčby obezity a miniinvazivní chirurgie, gastroenterologie, léčby idiopatických střevních zánětů, plastické chirurgie a revmatologie. Více informací na https://www.iscare.cz/.

Centrum zahájilo svou činnost v lednu 1995 jako jedno z prvních nestátních center asistované reprodukce v ČR, od roku 2014 je členem skupiny FutureLife. Úspěšností léčby se centrum řadí po celou dobu své existence mezi přední špičková zařízení. Centrum reprodukční medicíny ISCARE a.s. je nestátní soukromé zdravotnické zařízení, které poskytuje zdravotnické služby také v oblasti plastické chirurgie, jednodenní chirurgie, ortopedie, andrologie, revmatologie, komplexní léčby obezity, gastroenterologie a léčby idiopatických střevních zánětů. Další informace najdete na www.iscare.cz.

Autor: redakce Moje zdraví
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.