Výzkum ukázal: Nejvíce lidí sní o sexu ve třech, ženy baví představa styku s ženou | Moje zdraví

Výzkum ukázal: Nejvíce lidí sní o sexu ve třech, ženy baví představa styku s ženou

Výzkum ukázal: Nejvíce lidí sní o sexu ve třech, ženy baví představa styku s ženou
Sexuální fantazie mají často do reality hodně daleko • Autor: iStock.com
30. srpna 2018 • 06:00

Ženy dvakrát tolik než muži sní o sexu s osobou stejného pohlaví. Oběma pohlavím se pak líbí představa, že by svého partnera pozorovali při sexu s někým jiným či by se při pohlavním styku dostali do podřízené či naopak nadřízené role. Sexuologové přitom upozorňují, že to, že člověk o něčem sní, ještě neznamená, že by to opravdu chtěl zažít.

Je to paradox, zatímco mnoho lidí sní o tom, že by chtěli vidět, jak jejich partner souloží s někým cizím, ve skutečnosti by to nikdo zažít nechtěl. Sexuální sny jsou prostě něco jiného než realita. Celých 96 procent lidí má své tajné sexuální fantazie, mezi nimiž vede sex ve třech – sní o něm hned 89 procent lidí. Dokazuje to dlouhodobá studie s názvem „Co lidé chtějí“ (What People Want study), jíž se zúčastnilo přes čtyři tisíce lidí.

Mezi dalšími oblíbenými fantaziemi jsou pak BDSM hrátky, kdy jeden z partnerů je dobrovolně v podřízené pozici. Po tom touží spíše mladí lidé, zatímco ti starší by si rádi – tedy ve svých snech – zkusili trojku, to je vůbec nejrozšířenější sexuální představa, a to zejména ve věku 40 až 50 let.

„V tomto věku již obvykle lidé mají stabilního dlouhodobého partnera, a aby jejich sexuální život nezevšedněl, zajímají se o různé způsoby, jak jej ozvláštnit,“ dodává k tématu Adam Durčák ze sexshopu Ruzovyslon.cz, který testuje erotické pomůcky a zabývá se zdravou sexualitou. Zkušenosti přitom ukazují, že ve skutečnosti je trojka často tím posledním, co spolu pár zažije. Neplatí to ale samozřejmě vždy.

Trojka či svazování

Výzkum podle předpokladů ukázal, že fantazie odpovídají povaze člověka. Extroverti častěji sní o skupinovém sexu či již zmíněné trojce, introvertům se líbí představa, že budou v podřízené roli. Nejoblíbenější je přitom svazování, plácání na zadek či kousání.Velká skupina lidí by si také ráda vyzkoušela erotiku na veřejných místech, nejvíce je vzrušuje styk na palubě letadla.

Zatímco ženy – a to heterosexuálky – zajímá v 60 procentech sex s osobou stejného pohlaví, muži by volili spíše převlékání do šatů opačného pohlaví. I zde je ovšem otázka, zda by to obě pohlaví zajímalo i ve skutečnosti, protože i když téměř 80 procent mužů a 62 procent žen dle průzkumu rovněž snilo o výměně partnerů, málokterý vztah by takovou realitu zvládl.

 

Autor: Alžběta Javorková
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.