Třetí dávka očkování: Kdy se mohu očkovat a jak se registrovat | Moje zdraví

Třetí dávka očkování: Kdy se mohu očkovat a jak se registrovat

Třetí dávka očkování: Kdy se mohu očkovat a jak se registrovat
Autor: istock.com
4. listopadu 2021 • 11:04

Třetí dávka očkování na covid-19 je tu a my s ní, abychom vám řekli ty nejdůležitější informace. Kdy je možné se očkovat a jak se vlastně registrovat? O tom více v dnešním článku.

Preventivní posilující dávka: Koho se týká?

Přeočkování 3. dávkou je možné pro osoby, které mají nejméně 6 měsíců po aplikaci 1. dávky u jednodávkové vakcíny (Janssen), nebo 2. dávky u ostatních vakcín. Nezáleží tedy na věku, zaměstnání, či zdravotním stavu. Je to pouze na každém z nás, zda-li se pro třetí dávku vakcíny rozhodneme. 

Video se připravuje ...
Aplikace třetí dávky očkování proti covidu - vše, co potřebujete vědětVIDEO 

Doporučení

Posilující dávka se primárně doporučuje osobám s poruchami imunity, chronickými onemocněními a osobám starším 60 let. Dále pak zdravotníkům a zaměstnancům zařízení sociální péče. Dostupné jsou posilující dávky i pro všechny ostatní, kteří chtějí zvýšit svou ochranu proti covidu-19.

Průběh přeočkování

V den, kdy vám uplyne doba 6 měsíců od poslední dávky očkování, obdržíte zvací SMS nebo e-mail ve znění: CPOJ 32xx28xx22 se muze registrovat na posilujici davku ockovani proti Covid-19. Kontaktujte praktickeho lekare nebo se registrujte na crs.mzcr.cz. Na vás pak je, zda-li se pro tento krok rozhodnete. 

Podání posilující dávky je možné: 

  1. Registrací na očkovací místo - Registrovat se lze na REGISTRACE.MZCR.CZ a registrace probíhá stejně, jako u předchozích dávek. 
  2. U praktického lékaře - kde se domluvíte samostatně.
  3. Na očkovacích místech k tomu určených - zde není potřeba se předem registrovat. 
  4. Telefonicky na Lince 1221

Čím se přeočkovává?

Jako posilující, třetí dávka, je využívána mRNA vakcína, tzn. vakcína Comirnaty (Pfizer/BioNTech) a Spikevax (Moderna). Jiné vakcíny k přeočkování využívány nejsou. 

Následně se vám v aplikaci Tečka zobrazí záznam o posilovací dávce.

Autor: Valentina Lebová
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.