Menstruace není překážka: Je to benefit, který nebrání ani divokému sexu! | Moje zdraví

Menstruace není překážka: Je to benefit, který nebrání ani divokému sexu!

Menstruace není překážka: Je to benefit, který nebrání ani divokému sexu!
Sexuální energie v páru musí fungovat na stejné vlně. • Autor: iStock.com
15. března 2023 • 06:00

Ačkoli je menstruace nedílnou součástí života každé ženy, spousta z nich ji bere jako příkoří a překážku ve všech svých aktivitách. Tak tomu ale vůbec být nemusí. Menstruace je pro život ženy velkým přínosem a nebrání ničemu, ani hrátkám s partnerem. 

A tak se zdá, že bychom menstruaci konečně měly přivítat s otevřenou náručí. Pro ženské tělo má totiž neskutečné množství výhod. Víte jaké? 

Video se připravuje ...
Seroš X: Kronika orgasmuVIDEO 

Lepší zdraví

Ačkoli je pro mnoho žen menstruace útrpným obdobím, ve skutečnosti plní životně důležité funkce podporující zdraví a celkovou kondici. Mezi benefity, které menstruace ženě přináší, patří především reprodukční schopnost. Menstruací se navíc tělo čistí a zbavuje se řady odpadních látek.  

Snížené riziko nemocí

Menstruace má však i jiné než reprodukční účinky. Díky menstruaci se snižuje riziko kardiovaskulárních onemocnění a mrtvice, a dokonce i krevní tlak. 

Intenzivnější orgasmus

Díky prokrvení se zvyšuje citlivost a také míra zduření poševní sliznice. S tím spojená vyšší hladina ženského pohlavního hormonu estrogenu je pak doslova zárukou intenzivního orgasmu. Ten je během menstruace dokonce až o dvě vteřiny delší než mimo ni. Divokému sexu s partnerem tak nestojí nic v cestě. 

Nižší váha

Dalším benefitem, který je s příchodem menstruace spojený, je fakt, že se při ní tělo odvodní a zbaví se tak nahromaděné vody. Vaše vystouplé břicho je proto rázem pryč a vy se můžete radovat z váhy i o několik kilogramů nižší než před jejím příchodem.

Autor: Valentina Lebová
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.