Sebekontrola do sexu nepatří: Zdravé sebevědomí jednoznačně ano! | Moje zdraví

Sebekontrola do sexu nepatří: Zdravé sebevědomí jednoznačně ano!

Sebekontrola do sexu nepatří: Zdravé sebevědomí jednoznačně ano!
sexy pár • Autor: iStock
18. prosince 2022 • 05:00

V životě platí jedno pravidlo, které musíme dodržovat: Ne všude se můžeme chovat tak, jací skutečně jsme. V práci, ve škole nebo v kolektivním sportu musíme dodržovat pravidla, abychom vycházeli s ostatními. V posteli bychom ale naopak sami sebou být měli, a dokonce víc, než si myslíme.

Sex nás má těšit, má nás sbližovat s naším partnerem a máme si ho dosyta užívat. Pokud ale budeme k milostným hrátkám přistupovat s tím, že až příliš kontrolujeme, jak vypadáme a jak se chováme, jen těžko se to odrazí v dobrém na našem vztahu.

Video se připravuje ...
Nejsi v tom sama: Se sexexpertkou o ženské sexualitě a schopnosti dosáhnout orgasmuVIDEO 

Sebevědomí je důležitou součástí celého života. Potřebujeme ho v práci, ve vztazích, a dokonce i v sexu. Tam se totiž víc než kde jinde musíme uvolnit, aby to skutečně za něco stálo. Jakmile si dovolíme být uvolnění, sex nabere zcela jiný rozměr. Více si ho užijeme a náš partner nám sdělí jediné: Vřele poděkuje.

Sebevědomí každé ženy se jistě projeví na kvalitě milostného života. Čím více ho v posteli máte, tím lépe si sex s partnerem také užijete.

Proč je sebevědomí v sexu podstatné?

Pokud budete v posteli zakřiknutí a plni obav, nebudete tím totiž limitovat jen sebe, ale také svého partnera. Ten vaši nejistotu vycítí a problém bude doutnat pod povrchem.

Sebevědomé ženy nepřemýšlejí nad tím, jestli jim při milování někde leze špíček nebo jestli výraz jejich tváře připomíná spíše americkou komedii. Zkrátka se milují, protože sex mají rády a vědí, že zdravě fungující vztah musí mít i skvělý sex. 

Oproti tomu ženy, jejichž sebevědomí není dostatečné, neustále přemýšlejí, jak při sexu vypadají, co si o nich partner asi myslí, zda se mu to líbí, nebo nelíbí, až se nakonec ztratí více ve svých myšlenkách, než aby se zplna věnovaly této neverbální komunikaci.

Partner jejich pochyby vycítí a výsledkem je nespokojenost na obou stranách. Z dlouhodobého hlediska pak tento problém může vygradovat k nevěře jednoho z partnerů.

Co pomůže?

Jako ve všech oblastech vašeho života vám také v posteli pomůže soustředěnost na sebe samou. To neznamená nevnímat to, co od nás očekává partner, ale věnovat se plně svým prožitkům a tomu, co se nám líbí a je nám příjemné. 

Myšlenky na to, zda se partnerovi líbíte, nejsou namístě. V posteli jste s ním vy, a ne jeho sousedka, proto je jasné, že vás má rád a že ho přitahujete. Zkuste si to párkrát zopakovat jako mantru a samy uvidíte, jak tomu po chvilce začnete věřit. Sebevědomá žena je jednoznačně to, co muže na ženách přitahuje nejvíce. 

Buďte přirozené

Tím rozhodně nic nezkazíte, ba naopak. Váš partner přece nestojí o to, aby měl v posteli někoho, koho vůbec nezná. Ba naopak chce ženu, kterou si vybral pro svůj život, a s ní pak prohlubovat společné pouto.

Jakmile budete uvolněné, budete sex více prožívat a lépe cítit. Odměnou vám pak bude větší zájem partnera, který se díky vám bude cítit šťastný. Uvolněné tělo má také větší šanci dosáhnout orgasmu, tj. vyvrcholení, které má být završením milostného aktu. 

Víte, kolik sexuálních pozic se průměrně vystřídá během jednoho styku?

Autor: Valentina Lebová, inf
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.