Jojobový olej: Pro krásnou pleť i zářivé vlasy! | Moje zdraví

Jojobový olej: Pro krásnou pleť i zářivé vlasy!

Jojobový olej: Pro krásnou pleť i zářivé vlasy!
7 tipů, jak na rozšířené póry • Autor: iStock.com
13. listopadu 2021 • 06:00

Není olej jako olej a o tom jojobovém to platí dvojnásob. Pokud toužíte po pleti bez pupínků a krásně hydratovaných vlasech, je právě jojoba tím pravým pro vás. Jak ho používat a co skutečně umí?

Jojoba kalifornská je keř, rostoucí v oblastech vyprahlé sonorské poušti v Severní Americe. Má výjimečné léčivé účinky a díky tomu široké využití v péči o pleť a vlasy.

Video se připravuje ...
5 kroků k dokonalému odlíčení makeupuVIDEO 

A ačkoliv patří do skupiny olejů, ve skutečnosti je jedná o vosk, pro který jsou typické zejména tyto vlastnosti: 

  • lehčí a méně mastná konzistence
  • vyšší stabilita co se spotřeby týče. 

Výjimečnost tohoto "oleje" pak spočívá především v tom, že se svou konzistencí podobá přirozenému kožnímu mazu a na pleti se tak i chová:

  • reguluje možství kožního mazu
  • dodává maz tam, kde je ho nedostatek
  • snižuje množství tam, kde je ho příliš

Pro koho je vhodný?

Jojobový olej je vhodný pro každý typ pleti. Skvělý je pro svou nekomedogennost, což znamená, že neucpává póry a nedává vzniknout pupínkům a akné. Zároveň je hypoalergenní - nedráždí a nezpůsobuje alergické reakce. 

Správné použití

Jojobový olej lze používat samotný nebo v kombinaci s jakýmkoliv vámi vybraným produktem. Využít ho lze nejen jako kvalitní výživu pleti, ale také jako způsob jejího čištění - malé množství oleje naneste na pleť, jemně vmasírujte a poté navlhčeným tampónkem nebo žínkou setřete. Použít ho však můžete i jako prevenci suchým a poškozeným vlasům. 

Zázračné účinky

  1. Vyživuje a zvláčňuje pokožku - zanechává ji hydratovanou a zároveň ji chrání před vnějšími vlivy.
  2. Pomocník při léčbě akné - díky regulaci kožního mazu vrací pleť do rovnováhy a tím se snižuje tvorba pupínků, akné a černých teček. 
  3. Chrání pleť před stárnutím - díky velkému množství vitaminu E, který je nezbytný pro zfdraví pleti, pomáhá pleť udržovat vláčnou a hebkou. Díky antioxidantům v něm obsaženým podporuje produkci kolagenu a tím zachovává pleť pružnou a pevnou.
  4. Chrání před sluncem - opět díky obsahu vitaminu E a dalším antioxidantům eliminuje negativní dopad slunečního záření, chrání pleť před podražděním a případnou suchostí. 

Autor: Valentina Lebová
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.