Co zabírá na akné? Jak se zbavit pupínků přírodní cestou | Moje zdraví

Jak se zbavit akné? Jezte těchto 6 potravin

Video se připravuje ...
8. července 2018 • 06:00

Chcete se rychle a jednoduše zbavit otravného akné? Víme, jak na to. Rovnou ale zapomeňte na kosmetické přípravky s obsahem chemie. Známe mnohem lepší způsob, který vám zaručeně pomůže.

Naše rada není nějak složitá – pokud vás pupínky trápí, měli byste se podívat na to, co přes den jíte, a případně kompletně překopat váš jídelníček. Takže žádná chemie, ale příroda. Až tak příště půjdete do supermarketu, mrkněte se asi do trochu jiných regálů než doposud.

Proti akné zaručeně zaberou třeba fermentované kysané zelí nebo kefír. Kromě toho tyto potraviny čistí i naše střeva, a zabraňují tak vzniku zánětů a některé zabraňují i rozšiřování různých kožních problémů. Mezi naším vylučovacím ústrojím a stavem kůže totiž existuje skutečně velmi úzká spojitost. Pokud tak chcete být v pohodě a problémy s akné hodit za hlavu, konzumujte těchto šest potravin bohatých na probiotiku.

Kimchi

Zkuste přírodně fermentovaný zeleninový salát velmi pikantní a kyselé chuti, který původně pochází z Koreje, kde se pěstoval už před 3 tisíci lety. Zelenina kimchi má příznivé účinky pro naše trávení a metabolismus, a ne nadarmo je tak řazena mezi vůbec nejzdravější potraviny světa.

Losos

Ve vašem výběru by neměl chybět ani losos, který je bohatý na omega-3 mastné kyseliny. Kromě toho, že skvěle funguje proti akné, ještě stabilizuje naše hormony, které tvorbu pupínků vyvolávají. V této rybě navíc najdeme i vitamíny B a E a také pro naše tělo potřebný zinek.

Kokosový olej

Pomůže vám ale i kokosový olej, který váš obličej zbavuje bakterií a chrání vás před nimi. Kromě toho také urychluje metabolismus.

Mandle

Tvorbu akné zamezíte i pojídáním syrovým mandlí, které jsou bohaté na vitamíny E a B a také na magnesium. Takže pro dokonalou pleť jsou nezbytností. Zkusit ale můžete i mandlové mléko či drcené mandle s bílým jogurtem nebo medem – takovou směs si můžete nanést na obličej a použít ji jako obličejovou masku.

Okurka

Novinkou boje proti akné pro vás asi nebude možné použití neoloupané salátové okurky, která je bohatá na oxid křemičitý. Ten nám pomáhá zachovat vysokou míru kolagenu, díky němuž nám nevznikají vrásky. Voda v ní obsažená naši plet hydratuje.

Špenát

Vyzkoušet ale můžete třeba i špenát. Najdeme v něm totiž vitamín E, proteiny i železo. Právě proteiny umí rozproudit naší krev, která pak lépe odstraní záněty pokožky i různé nečistoty. Navíc špenát velmi dobře chutná a dá se upravit řadou rozličných způsobů.

 

Autor: Daniel Mareš
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.