Valentýn 2024 | Přírodní afrodiziaka podpoří libido! | Moje zdraví

Co jíst na Valentýna? 7 přírodních afrodiziak, která ROZHODNĚ fungují!

Co jíst na Valentýna? 7 přírodních afrodiziak, která ROZHODNĚ fungují!
Co si dát k večeři, aby povzbudila naše libido? • Autor: iStock.com
13. února 2024 • 04:55

To, že jsou některé potraviny silná afrodiziaka, již víme. Co ale nevíte, je, že takových potravin, které dokážou správně nabudit naše libido, je mnohem více než samotná čokoláda. Jaké další potraviny nás mohou navnadit na sex? 

Některá jídla působí na libido, jiná vám dodávají energii, lepší náladu a další mají prostě úžasnou, lahodnou chuť. Pokud tak chcete být na den svatého Valentýna „roztoužení“, nesmí na vašem jídelníčku chybět těchto dalších šest potravin. Zapomeňte ale na často omílaný chřest, celer či na petržel. My pro vás totiž máme jiný a mnohem aktuálnější výběr.

Video se připravuje ...
Sex v těhotenství? Vyvracíme mýty, lékaři ho doporučují!VIDEO 

Přírodní afrodiziaka:

Olivový olej

Už staří Řekové považovali olivový olej za lék proti impotenci. Obsahuje totiž monosaturované tuky, a zlepšuje tak krevní oběh. Odborníci uvádějí, že stabilní krevní oběh přispívá k tomu, že máme více energie a díky lepší cirkulaci krve se můžeme také snadněji „vzrušit“.

Maca peruánská

Maca je rostlina, která se vyskytuje v jihoamerických Andách a lidé ji pěstují už tisíce let. V současné době se jedná o velice módní záležitost. V podobě prášku se přidává do polévek i do různých smoothies. Díky tomu, že v našem těle podporuje vznik aminokyselin, zinku a železa, působí blahodárně na naše libido.

Ústřice

Za skvělé afrodiziakum jsou už dlouhá léta považovány i různé druhy mušlí a škeblí. Jejich problém tkví ale v tom, že pro co nejlepší výsledek je potřeba je konzumovat syrové. Pokud jste ale vyznavači ústřic či hřebenatek, můžete být v klidu, právě tyto dva druhy se totiž konzumují čerstvé a hlavně syrové. Díky tomu v nich najdeme důležité aminokyseliny, které zvyšují produkci pohlavních hormonů u mužů i žen.

Mandle

Večeře při svíčkách je sice romantická, ale pro lepší efekt ještě do misky na stůl nasypte mandle. Tuk, který obsahují, je totiž skvělý pro naše srdce. Také pomáhá zlepšit krevní oběh. Mandle konzumujte vždy čerstvé, ne pražené. Klidně si je dejte samotné anebo je přimíchejte do smoothies.

Červená paprika

Pálivé papričky nemusejí okořenit jen pokrmy, ale i váš sexuální život. Poskytují totiž až adrenalinový nárůst energie, který můžete v ložnici dobře využít. Stejně jako jiná koření mají také protizánětlivé vlastnosti.

Tofu

Sójové pokrmy, jako je například tofu, mají vysoký obsah bílkovin. Díky tomu také individuálně zvyšují vaši sexuální vytrvalost. Sójové produkty s nízkým obsahem nasycených tuků navíc zlepšují krevní oběh, a mohou tak „vylepšit“ vaše vzrušení.

Med

Funkci afrodiziaka ale skvěle plní i med. Díky pylu v něm obsaženému totiž zvyšuje chuť na milování. Pro nejlepší efekt je dobré jej promíchat s moukou, takže hurá do kuchyně a udělejte si na Valentýna třeba medové koláčky.

Výše uvedené potraviny vám samozřejmě nezaručí, že všechno najednou půjde jak po másle. Roli hraje pochopitelně i prostředí a vaše celkové rozpoložení. Podle odborníků si musíme být vědomi toho, že tím „nejdůležitějším sexuálním orgánem“ našeho těla je mozek. Pokud například máme příjemnou sexuální vzpomínku spojenou s nějakým pokrmem, může nám jeho následná konzumace tuto touhu připomenout, a daná potravina nás tak sama o sobě může „vzrušit“. Takže vězte, že nejen láska, ale i sex prochází žaludkem.

Víte, jakou sexuální pozicí lidé obvykle začínají sex?



 

Autor: Daniel Mareš, Valentina Lebová, inf
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.