Velké ruce, velký penis: Mýty o sexu, které rozhodně neplatí | Moje zdraví

Velké ruce, velký penis: Mýty o sexu, které rozhodně neplatí

Velké ruce, velký penis: Mýty o sexu, které rozhodně neplatí
Méně unavené ženy měly prý více energie na sex. • Autor: iStock.com
30. prosince 2022 • 06:00

Pokud jde o sex, napsáno už bylo naprosto všechno. Bohužel ne vše lze považovat za pravdu. Jaké jsou ty největší mýty, které se sexu drží jak přisáté klíště?

Menstruace je skvělá antikoncepce

Pokud jste až do této chvíle věřili, že když má žena menstruaci, jistojistě nemůže otěhotnět, pak vás nejspíš vyvedeme z omylu. Právě menstruace vás totiž může překvapit tím, že se na těhotenském testu následně objeví dvě viditelné čárky.

Video se připravuje ...
Jak často by muži měli masturbovat?VIDEO 

Stojí za tím především plodné dny, které se rozhodně nerovnají ovulaci. Pravidelnost či nepravidelnost a také délka cyklu mohou způsobit, že plodné dny má každá žena jinak. Plodné dny začínají zhruba 4 dny před začátkem ovulace a končí zhruba 24. den cyklu. Pokud máte nechráněný pohlavní styk v rozmezí 4 dnů před ovulací, nebo naopak jeden den po ní, můžete poměrně snadno otěhotnět. Spermie jsou totiž trpělivé a na vajíčko si rády až 5 dní počkají.

Sex může vyvolat porod

Ano i ne. Sex jako takový sice porod vyvolat může, jde to ale pouze v případě, že pro dělohu nastal ten správný čas. V praxi to znamená, že i kdyby taková žena sex neměla, stejně bude dříve nebo později rodit a naopak. Rozhodně to není o tom, že by žena porodila o měsíc dříve. 

Při sexu jistě dostanu infarkt

Pokud se příliš díváte na americké filmy, sem tam jste určitě viděli, že během vášnivého milování partner, většinou muž, náhle skonal. Tento mýtus je ovšem devizou pouze těchto filmů, v reálu vám nic podobného nehrozí.

Podle průzkumu, který provedli američtí vědci na zhruba 540 lidech, kteří infarkt prodělali, nemělo celých 78 % sex, a to celých 24 hodin před infarktem. Pokud by se skutečně stalo, že někdo infarkt během milostných hrátek přece jen dostane, dostal by ho tak či tak. Dle odborníků spolu sex a infarkt skutečně nesouvisí.

Stojka po sexu mi pomůže otěhotnět

Pokud jste si mysleli, že za vaší neschopností otěhotnět stojí fakt, že nejste gymnastka a neumíte stojku, pak buďte v klidu. Stojka totiž maximálně prokrví vaši hlavu a pozitivně zapůsobí na vaše oči, s otěhotněním ale nemá nic společného. Přesto má lehce vyvýšená pánev na ženské tělo vliv. Pomáhá usnadnit cestu spermií k vajíčkům, proto se doporučuje, aby si žena po sexu podložila pánev polštářem a vydržela takto ležet alespoň 15 minut. 

Má velké ruce, tak…

Nemusí mít velký penis. Ačkoliv je růst všech končetin, tj. údů našeho těla, ovlivněn stejným typem genů, rozhodně není pravidlem, že muž, který má obří ruce, musí mít také velký penis.

Víte, na kterých místech lidé nejčastěji masturbují?

Autor: Valentina Lebová, inf
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.