Jak přežít Vánoce o samotě? 6 věcí, které vám zaručeně pomohou! | Moje zdraví

Jak přežít Vánoce o samotě? 6 věcí, které vám zaručeně pomohou!

Jak přežít Vánoce o samotě? 6 věcí, které vám zaručeně pomohou!
Jak přežít vánoce o samotě? 6 věcí, které vám zaručeně pomohou! • Autor: istockphoto.com
21. prosince 2023 • 04:23

Samota během svátků může být obtížná, ale existuje spousta způsobů, jak udělat Vánoce bez společnosti blízkých příjemné a veselé. I když jste s rodinou a přáteli vzdálení, rozhodně na Vánoce nerezignujte. Právě naopak! 

1. Vytvořte si svou vlastní tradici

Vsaďte na vlastní a hlavně originální tradici. Může to být cokoli od sledování oblíbených filmů přes noční túry na vrchol Milešovky až po vaření speciálního jídla, které s Vánoci ani zdaleka nesouvisí. Vyhnete se tím i úmorné frontě na kapry.

2. Zapojte se do dobrovolnické činnosti

Pomáhání druhým může být báječným způsobem, jak nepropadnout vlastnímu splínu. Ještě před Vánocemi si zjistěte, zda někdo v okolí nepotřebuje pomoc. Ať už se jedná o domov důchodců, dětský domov nebo o psí útulek.

Která jídla pomohou k lepší náladě? Dozvíte se ve videu ↓

Video se připravuje ...
Jídla, která vám pomohou k lepší náladěVIDEO 

3. Připravte se

Pokud vás čeká několik dní volna, které nebudete mít s kým sdílet, dobře si je naplánujte. Každý den rozvrhněte tak, aby zahrnoval nejen odpočinek, ale také fyzickou aktivitu, a nenechávejte nic náhodě.

4. Spojte se s blízkými on-line

Využijte technologii a užijte si setkání aspoň virtuálně. Videohovory si raději naplánujte předem. A nemusí se jednat jen o krátký telefonát. Pokud máte kvalitní a levné připojení k internetu, můžete spolu s blízkými trávit celý Štědrý večer.

5. Cestujte

O Vánocích je drtivá většina lidí doma, proto je ideální čas na cestování a poznávání. Vyrazit můžete daleko za hranice, odreagovat se ale můžete i u nás.

6. Dožeňte resty

Straší vás na polici halda nepřečtených knih, v kině je poslední možnost vidět kasovní trhák, už roky se chcete naučit háčkovat nebo hrát na foukací harmoniku? Možná jsou Vánoce o samotě ten správný čas, kdy se vrhnout do věcí, které dlouho odkládáme.

Autor: Iveta Mazáčová
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.