Nemáte rádi mezizubní kartáčky? Zkuste zubní sprchu | Moje zdraví

Nemáte rádi mezizubní kartáčky? Zkuste zubní sprchu

Nemáte rádi mezizubní kartáčky? Zkuste zubní sprchu
Autor: Procter Gamble - Rakona
5. května 2020 • 00:00
Prezentace klienta • 

Investice času do péče o vlastní chrup je tím nejlepším, co můžete zdraví svých zubů udělat. Je ale známý fakt, že pouhé čištění běžným kartáčkem ráno a večer nestačí. Jak praktikovat správnou zubní hygienu? Není to žádná věda. A zubní sprcha vám to ještě více usnadní.

Základní typy pro správnou zubní hygienu

Víte, jak dlouho byste si měli čistit zuby, jaký kartáček je pro vás nejvhodnější a jakými pohyby si čistit zuby, abyste si nepoškodili dásně? Pro správnou zubní hygienu je důležité pečovat o celou ústní dutinu, tedy zuby, mezizubní prostory, dásně i jazyk.

  • Dásně – jejich správným ošetřováním můžete zabránit ústupu dásní. To se v opačném případě může rozvinout až do paradontitidy, která vede ke ztrátě zubů. Masáž dásní můžete provést jemnými, krouživými pohyby samotným bříškem prstu nebo zubního kartáčku, případně využitím elektrického kartáčku s programem péče o dásně.
  • Zuby – většinu z nás už od malička rodiče učili, že zuby si máte čistit každý den ráno a večer, abyste se zbavili zubního plaku a zabránili tak tvorbě zubního kazu. Názory na délku čištění se značně liší. Možná důležitější než čas, který čištěním strávíte, je samotná technika a správně zvolený kartáček s měkkými (ale ne příliš měkkými) štětinami a malou hlavou. Důležité je na kartáček příliš netlačit, abyste si neporanili dáseň.
  • Jazyk – škodlivý plak a bakterie zůstávají také na povrchu jazyka. Nezapomínejte ho proto čistit buď samotným kartáčkem nebo dentálními výrobky k tomu určenými. Případně použít ústní vodu, která pročistí celou ústní dutinu.
  • Mezizubní prostory – v mezizubních prostorech vzniká nejvíce zubních kazů. Jejich čistění byste tedy opravdu neměli podceňovat. Čistit je můžete mezizubními kartáčky, zubní nití nebo ústní sprchou.

Autor: Procter Gamble - Rakona

Zkuste šetrné čistění ústní sprchou

V mezizubních prostorech zůstává zubní plak stejně jako na celém zubu. Navíc se zde zachycují ještě zbytky jídla. Někdo při čištění dává přednost mezizubním kartáčkům, které jsou v posledních letech používané čím dál častěji, jiný má raději zubní nit. Při použití obou těchto dentálních produktů však může dojít k nechtěnému poranění dásně a v některých případech i k jejich krvácení. Pokud tedy z nějakého důvodu nechcete nebo nemůžete používat mezizubní kartáček či zubní nit, zubní sprcha by pro vás mohla být vhodným řešením.

Jak zubní sprcha funguje

Technologie sprcha mísí vodu a vzduch a k čištění využívá proud vody obohacený o mikrobublinky. Zubní sprcha vodu vystřikuje skrz trysku a proud následně rozrušuje a odplavuje zubní plak. Mikrobublinky pronikají až pod linii dásní, kde likvidují nežádoucí bakterie. Proud lehce zacílíte přesně do míst, kam potřebujete. Snadno pronikne do mezizubních prostor i jiných nedostupných míst. Díky možnosti regulace proudu si můžete její intenzitu upravit podle svých potřeb.

Autor: Procter Gamble - Rakona

Benefity ústní sprchy

Péče o mezizubní prostory není to jediné, co ústní sprcha dokáže. Podle toho, jaký model zvolíte, může mít ústní sprcha mnoho dalších výhod a funkcí:

  • Péče o dásně a prevence onemocnění dásní
  • Snižuje krvácivost dásní
  • Čištění jazyka
  • Jemné bělení zubů
  • Ochrana rovnátek a implantátů

Pravidelné používání ústní sprchy vám tedy kromě prevence zubního kazu může pomoci předejít i zánětům dásní, případně dalších onemocnění, které záněty dále způsobují. Současné modely sprch také disponují více typy proudu, intenzity, případně dalšími možnostmi nastavení, které vám umožní perfektní, ale přesto šetrné čištění zámků rovnátek i zubních náhrad a implantátů.

Pořízení ústní sprchy

Pokud jste do teď mezizubní péči nevěnovali dostatečnou pozornost, je nejvyšší čas to změnit. Ústní sprcha je jednoduchý přístroj k šetrné péči o celou ústní dutinu. Při výběru vhodného modelu vám v Oral-B jako dlouholetí profesionálové vždy rádi poradíme.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.