Otec hrdina zachránil syna při pádu z balkónu. Sám se ošklivě zranil | Moje zdraví

Otec hrdina zachránil syna při pádu z balkónu. Sám se ošklivě zranil

Otec hrdina zachránil syna při pádu z balkónu. Sám se ošklivě zranil
Ilustrační foto • Autor: iStock.com
27. srpna 2018 • 06:00

Tenhle otec dvou synů je opravdový hrdina. Jednoho z nich totiž zachránil při hrůzostrašném pádu z balkónu. Táta Bred, kterého opěvují nejen domácí australská média, se ale ze svého činu bude zotavovat dlouhé měsíce.

Jeho osmiletý syn Oscar si hrál s kamarádem v sydneyském domě jeho rodičů s hračkou pistole, která vystřelovala plastové šípy. Jeden z nich bohužel spadnul na kraj balkónu. Když otec viděl, jak se jeho kluk blíží k zábradlí, celý ztuhl a běžel za ním. Zachytil ho už ale bohužel v letu z balkónu a oba dva tak mířili dolů na betonovou příjezdovou cestu. I při hrůzostrašném letu ale Bred věděl, že většinu síly dopadu vezme na sebe tím, když Oscara co nejvíce přitlačí ke své hrudi.

Když se k ležícímu Bredovi po pádu přiblížila jeho kamarádka Beau, zaslechla jen slabým hlasem zasípaná slova: „Je dítě v pořádku? Nedovolte, aby mě takhle viděli. Nechte mě zemřít, kamarádi,“ prohlašoval Bred.

Zlomené obratle i nalomená lebka

Muž ale nejenže přežil, ale ještě zachránil svého syna. O věci jako první informoval Daily Telegraph, který ve svém textu uvedl, že Bred měl nalomenou lebku, zlomeninu obratle, ošklivé modřiny a řadu dalších zranění. Oscar byl po pádu v bezvědomí, ale díky duchapřítomnému otci se mu vážná zranění vyhnula.

Jak už jsme uvedli, otec na tom byl o poznání hůře. Na hlavě měl 45 stehů táhnoucích se od levého obočí k zadní části lebky. Dobrá zpráva je, že už byl převezen z jednotky intenzivní péči a nyní je v úrazovém oddělení tamní nemocnice. I tak bude ale rekonvalescence velmi dlouhá a bude trvat měsíce. Lékaři sydneyské nemocnice byli udiveni tím, že je vůbec naživu. Všichni se také shodují v tom, že pokud by Bred včas nezasáhl a neprovedl by svůj hrdinský čin, byl by Oscarův život ve vážném ohrožení a pád by možná ani nepřežil.

Vlna solidarity postiženou rodinu překvapila

Oscar má přesto z hrůzostrašného zážitku stále noční můry. Obvykle tak spí se šesti polštáři kolem sebe, protože má strach, že by mohl spadnout z postele. Nutno podotknout, že Bred je bývalým důstojníkem v armádě a hlubinným potápěčem, věděl tak hned, co dělat. Podle přátel byl takový vždy a pokaždé dával lidem víc, než dostával.

Jeho manželka Susan si musela vzít dovolenou z práce, aby se postarala o děti. Mezi lidmi se ale strhla vlna solidarity a rodina již od nejrůznějších lidí dostala přes 65 tisíc australských dolarů. To rodině poskytne určitou úlevu. Budou tak moct uhradit potřebné nálady na léčbu i běžné výdaje za domácnost, než se Bred vrátí, a jeho žena tak bude moct zase začít chodit do práce.

Rodina se tak bude moct lépe vypořádávat s tím, co se stalo, a je v rozpacích z tak velké vlny solidarity.

 

 

 

 

Autor: Daniel Mareš
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.