Dítě má 50 druhů alergií. Miminku vadí i jeho vlastní slzy | Moje zdraví

Dítě má 50 druhů alergií. Miminku vadí i jeho vlastní slzy

Dítě má 50 druhů alergií. Miminku vadí i jeho vlastní slzy
Devítiměsíční chlapeček si nemůže ani v klidu pohrát s hračkami • Autor: profimedia.cz
16. září 2018 • 06:53

Devítiměsíční Riley Kinsey z Kirkby-in-Ashfield v Nottinghamshire je vězněm ve svém rodném domě.

Lékaři u miminka zjistili 50 alergií. Malý Riley nemůže přijít do kontaktu například s hračkami nebo jablky. Dokonce má alergickou reakci i na vlastní slzy. Trápí ho vyrážky, otoky a svědění. Někdy mu obličej oteče až na dvojnásobnou velikost. Alergická reakce ohrožuje chlapečka na životě.

Riley musí dodržovat přísný režim, jíst může jen krůtí maso, švestky, mrkev a sladké brambory.
I hra je pro chlapce riziková. Jeho kůže nemůže přijít do styku s latexem, nemůže chytit balónek ani se pobavit ve skákacím hradu.

Ven jen jednou týdně

Jeho rodičům, Kayleigh and Michaelovi Kinsey, změnila chlapcova nemoc život. Vyjít s ním ven mohou maximálně jednou za týden.

„Bereme ho ven, jen když musíme. Je to příliš riskantní. Stal se vězněm ve svém vlastní domě. Nevíme, zda bude jednou moci chodit do školy nebo si jen tak pohrát v parku,“ říká matka.

„Trhá mi srdce vidět svého syna takto žít. Je alergický na většinu věcí i zde v domě. Jeho příbuzní si ho raději ani nepochovají, aby mu nezpůsobily nějaké potíže,“ popisuje smutný každodenní život v rodině. „Je to ale můj syn a udělám vše, aby měl to nejlepší.“

Rodiče musejí provádět speciální úklid, protože mnoho alergenů je i je vzduchu. Museli dokonce nechat speciálně opláštit dům, aby byl pro syna bezpečnější.

Autor: pas
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.