Tenhle hotel není pro hubený! Koukněte, jací hosté do něj mohou přijet | Moje zdraví

Tenhle hotel není pro hubený! Koukněte, jací hosté do něj mohou přijet

3. listopadu 2017 • 14:00

Jediný na světě. To je resort v překrásném prostředí Karibiku, který je určen pouze rekreantům větších rozměrů.

Pro obézní byl naplánován a tak i postaven. Dveře jsou širší než bývá zvykem, široké postele v pokojích jsou vyztuženy dvěma ocelovými tyčemi, které musí zvládnut stovky kilogramů váhy nocležníka. Židle a lehátka jsou také pořádně široká a na jejich výrobu se používá obzvlášť silné dřevo.I toalety jsou upraveny tak, aby unesly i těžší uživatele.

Resort na ostrově Eleuthera na Bahamách přivítal první návštěvníky před dvěma roky a brzy se stal vyhledávanou destinací pro obézní turisty, kteří mají rádi exotiku a kteří se chtějí cítit hlavně pohodlně.

Hlava celého projektu James King plánuje otevřít další obdobný hotel v Karibiku, ale rád působil také ve Velké Británii a ve Skotsku.

"Resort má být bezpečné útočiště pro lidi větších rozměrů. Zde je místo, kde na ně nikdo nebude koukat skrz prsty,“ vysvětluje.

Ubytování poskytuje pouze pro malé skupiny za paušální cenu za celý objekt. Ubytovat se mohou nejméně dvě, ale maximálně 28 osob.

Týdenní sazba včetně stravování a letištních transferů je 275 tisíc korun a je stejná po celý rok. James King býval ředitel hotelu na ostrově Grenada v Karibiku a jednou se stal svědkem trapné situace, kdy obézní pán omylem rozbil kvůli své váze nábytek. „Ponížení nebylo jediným trestem, musel uhradit i vzniklou škodu,“ vysvětluje King.

"Naši hosté se nemusí bát posměchu okolí a mohou si bez obav i zaskákat v bazénu,“ dodává King

Zhruba 60% klientů jsou Američani a deset procent z nich přijíždí z New Yorku. Ostatní pochází z evropských zemí, většinou ze Španělska a Velké Británie.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.