Zima v kůži atopika: jak pečovat o pokožku s ekzémem? | Moje zdraví

Zima v kůži atopika: jak pečovat o pokožku s ekzémem?

Zima v kůži atopika: jak pečovat o pokožku s ekzémem?
Řada Eucerin AtopiControl: Jedinečný komplex aktivních složek. • Autor: Procter
13. ledna 2020 • 00:00
Prezentace klienta • 

Co vás napadne, když slyšíte slovo zima? Vánoční svátky, pletené šály a čepice, radovánky na zasněženém svahu… a také suchá a popraskaná pokožka. Teplotní výkyvy při přechodu z přetopených místností a obchodů do mrazivého venkovního vzduchu dají zabrat i normální pokožce, která nepotřebuje speciální péči. Studený vzduch je suchý a způsobuje odpařování vody z pokožky.

O to větší je pak utrpení pacientů s atopickou dermatitidou, jejichž pokožka reaguje na chemické, fyzikální a mikrobiální vlivy mnohem citlivěji. Do stavu pokožky se negativně promítá také běžné nachlazení ve formě chřipky, angíny nebo rýmy. Prasklinky pokožky pak představují riziko v podobě infekce, která vzniká přemnožením bakterie nebo kvasinek. Ty představují komplikaci pro další léčbu. Atopický ekzém může také negativně ovlivňovat spánek a kvalitu života.

Jak pokožku hydratovat a chránit?

Není pravda, že nejdůležitějším kritériem při výběru masti je procentuální poměr tuku v přípravku. Nejvíce záleží na tom, v jaké fázi ekzému se nacházíte. Onemocnění má dvě odlišné fáze:

1. akutní fáze, kdy pokožka vzplane;

2. období mezi vzplanutími, kdy je pokožka klidnější.

Protože neexistuje žádný známý lék na atopickou dermatitidu, je hlavním cílem při každodenní péči o atopickou pokožku prodloužit neakutní fáze. Při vzplanutí je kladen důraz na co nejrychlejší zklidnění pokožky. Eucerin AtopiControl nabízí dermokosmetickou péči přizpůsobenou oběma fázím, kterou atopická pokožka potřebuje.

Autor: Beiersdorf

Vyzkoušejte Eucerin AtopiControl Acute krém a Sprej proti svědění

Většina výrobků v této řadě obsahuje jedinečný komplex aktivních složek se zklidňujícím licochalconem A a ceramidy posilujícími kožní bariéru. Téměř všechny produkty jsou vhodné pro děti a kojence již od 3 měsíců. Kromě výrobků základní péče zmírňujících vysušování, zarudnutí a svědění - sprchový olejlehká tělová emulzetělové mlékokrém na rucepleťový krém a univerzální krém − přináší řada i dva nenahraditelné pomocníky, které dokáží atopikům v kritickém období mezi říjnem a dubnem ulevit.

Zima v kůži atopika: jak pečovat o pokožku s ekzémem? • Autor: Procter

Eucerin AtopiControl Acute krém byl vyvinut speciálně tak, aby poskytoval úlevu a intenzivní péči pokožce během akutního vzplanutí atopické dermatitidy. Krém obsahuje jedinečný komplex aktivních složek - zklidňující licochalcon A, antibakteriální dekandiol a menthoxypropanediol (MPD) ulevující od svědění díky chladivému účinku. Tento komplex, v kombinaci s vysokou koncentrací ceramidů, posiluje kožní bariéru, zmírňuje suchost a zarudnutí a ulevuje od svědění na smyslové úrovni, čímž snižuje nutkání škrábat pokožku.

Eucerin AtopiControl Sprej proti svědění pokožku okamžitě ochlazuje, zmírňuje svědění během 60 vteřin a poskytuje úlevu až na šest hodin. Je ideální při svědění lokalizovaných oblastí pokožky těla, způsobeném atopickým ekzémem a lze jej používat jak během vzplanutí, tak v klidových fázích. Je praktický pro použití spolu s Eucerin AtopiControl Acute krémem a/nebo vašimi obvyklými léky. Dále účinně působí na svědící pokožku při onemocnění lupénkou, xerózou nebo cukrovkou.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.