V zimě vlasy strádají. Dopřejte jim tu nejlepší možnou péči! | Moje zdraví

V zimě vlasy strádají. Dopřejte jim tu nejlepší možnou péči!

V zimě vlasy strádají. Dopřejte jim tu nejlepší možnou péči!
Autor: SWISS PHARMACEUTICAL INVESTMENT LLC
8. prosince 2022 • 00:00
Prezentace klienta • 

Zima a chladné počasí představuje zatěžkávací zkoušku nejen pro naši imunitu, ale také pro naše vlasy. Mrazy, přetopené místnosti, sucho, nošení čepic a oblečení z umělých materiálů. To vše se negativně podepisuje na stavu našich vlasů. Ty mohou více elektrizovat, být zplihlé, bez života a lesku a mohou i více vypadávat. Jak si s tím poradit?

Zdravá pokožka hlavy je základem

I když nás čepice chrání v zimě před mrazem, naše pokožka hlavy tím trpí. Pod čepicí se totiž pokožka více potí a mastí, což může vést až ke vzniku lupů a kvasinek. Důležité je tak udržovat pokožku hlavy čistou a zdravou. S tím vám může pomoci pravidelný peeling, který ji zbaví všech nečistot. Následně odborníci doporučují použít vlasové sérum, které podpoří růst nových vlasů a těm starým dodá potřebnou výživu a regeneraci. V lékárnách a zdravých výživách je dostupné sérum Vlasové hnojivo. Jeho složení spojuje účinky kofeinu a komplexu HustoplexTM do mimořádně koncentrované bezoplachové péče. Díky tomu sérum zajišťuje rychlý a výrazný nástup účinku i při problémech s intenzivním vypadáváním, řídnutím a oslabením vlasů.

Dejte přednost přírodním přípravkům

Zejména v zimě je důležité vlasy nevysušovat a hydratovat je. Proto se při výběru vlasových přípravků neřiďte pouze cenou či značkou, ale hlavně složením. Vyhněte se šampónům a kondicionérům z drogérie, které jsou plné parabenů, silikonů a sulfátů. Ty totiž na vlasech vytvoří nepropustný obal, takže se do vlasů nedostanou žádné pečující látky a jejich kvalita začne postupem času upadat. Přednost dejte přípravkům s přírodními účinnými látkami, např. s extraktem kopřivy, extraktem zeleného čaje, kofeinem apod. Vlasové přípravky raději nakupujte v lékárnách nebo u profesionálních kadeřníků. Vyzkoušet můžete např. Vlasové hnojivo šampon s kofeinem a komplexem. HustoplexTM, který účinně redukuje vypadávání vlasů a jejich řídnutí. Obsažený silymarin navíc chrání vlasy před poškozením vnějšími vlivy.

Autor: SWISS PHARMACEUTICAL INVESTMENT LLC

Správná péče

Odborníci doporučují vlasy mýt maximálně dvakrát týdně. Častější mytí je totiž zbavuje přirozených olejů a vysušuje pokožku hlavy. Vlasy nevystavujte ani příliš horké vodě. Důsledkem tepla dochází k lámání a třepení vlasů. Ideální je vlažná voda. Nezapomínejte také použít kondicionér, který nanášejte pouze do délek vlasů, nikoli od kořínků. Jednou týdně můžete použít i vyživující masku.

Nikdy nechoďte spát s mokrými vlasy, jelikož v tomto stavu jsou nejvíce náchylné k lámání a poškození. Ve vlhkých vlasech je rovněž větší riziko vzniku plísní a nejrůznějších bakterií. Proto je lepší vlasy po umytí vysušit fénem. Nezapomeňte použít tepelnou ochranu a vlasy nefénujte na nejvyšší teplotu. Vyvarujte se rovněž fénování vlasů v předklonu.

Autor: SWISS PHARMACEUTICAL INVESTMENT LLC

Zaměřte se na to, co jíte

Pokud chcete zlepšit kvalitu vlasů, je důležité dbát na výživu zevnitř. Pro zdraví vlasů jsou důležité zejména omega-3 mastné kyseliny, vitaminy A a C, proteiny, ale také železo a zinek. Přidejte proto do svého jídelníčku semínka a ořechy, ideálně nepražené a nesolené. Místo masa si dejte dvakrát týdně rybu, např. lososa nebo tuňáka. Ze zeleniny konzumujte více brokolice, chřestu, rajčat a dýně. Nezapomínejte ani na mléčné výrobky a vajíčka. Právě vajíčka podporují tvorbu biotinu, který obnovuje hustotu vlasů.  

Vitamíny pro krásné vlasy

Většina lidí však nedokáže během dne přijmout doporučené množství vitamínů a minerálů ve stravě. Naštěstí existuje mnoho doplňků stravy, díky kterým dodáte vlasům potřebné látky. V lékárně můžete vyzkoušet doplněk stravy Vlasové hnojivo, které obsahuje unikátní kombinaci látek potřebných pro správný růst a kvalitu vlasových buněk. Křemík, síra a vysoké dávky biotinu ve Vlasovém hnojivu zajišťují rychlou a účinnou redukci nadměrného vypadávání vlasů, podporují jejich růst a kvalitu. Ve složení přípravku najdete také množství aminokyselin, vitaminů a minerálů, které jsou klíčové pro stav vlasů a vlasové pokožky.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.