Večerní rutina, za kterou vám tělo poděkuje. Jak na to? | Moje zdraví

Večerní rutina, za kterou vám tělo poděkuje. Jak na to?

Večerní rutina, za kterou vám tělo poděkuje. Jak na to?
Autor: Unsplash
30. března 2022 • 00:00
Prezentace klienta • 

Jestliže chcete mít krásnou a zdravou pokožku, je důležité se o ni náležitě starat. Večerní rutina přispívá k regeneraci pokožky, a navíc funguje i jako relaxační rituál, který vás před spaním uklidní. Jak sestavit večerní rutinu?

Než si po náročném dni lehnete unavení do postele, dejte si pár minut a věnujte se sobě a svému tělu. Ve sprše mějte svůj oblíbený sprchový gel, vždy používejte tělové mléko, abyste pokožce dodali potřebnou hydrataci a výživu, a nepodceňujte ani péči o pleť.

1. Odličte se

Prvním krokem by pokaždé mělo být odlíčení. Nikdy nechoďte spát s make-upem na tváři, věřte, že ráno vám za to nepoděkuje. Vyhněte se také častému používání odličovacích ubrousků a raději sáhněte po odličovacím mléku či micelární vodě. Jen tak totiž dokážete pleť zbavit všech nečistot opravdu do hloubky. A nezapomeňte ji také vždy opláchnout čistou vodou a před aplikací dalšího produktu osušit.

2. Vyčistěte pleť

Po odlíčení byste měli pleť vyčistit. Tzv. double cleansing rutina je založena na dvojím čištění pleti, kdy v prvním kroku pleť odlíčíte a v tom druhém ji dočistíte. Použít přitom můžete ten stejný produkt, který jste použili při odličování, nebo si podle potřeb své pleti zvolte čisticí produkt například s gelovou texturou. Tento krok je důležitý proto, abyste pleť zbavili všech nečistot a odumřelých kožních buněk a udržovali ji jemnou a hebkou.

3. Vyživujte

Třetím krokem, následujícím po vyčištění pleti je její výživa. V tomto kroku přicházejí na řadu séra. Tady si dávejte pozor na to, co s čím kombinujete, a nepřehánějte to s vrstvením velkého množství produktů. Vybírejte si aktivní látky podle toho, co potřebuje vaše pleť – suchá pleť určitě vyžaduje hydrataci a nic nepokazíte sérem s kyselinou hyaluronovou, vitamin C je skvělý při sjednocování pleti a sáhnout byste po něm měli v případě, že vás trápí pigmentové skvrny. Zařadit můžete také antiaging produkty, vždy ale dbejte na doporučený věk a koncentraci látek ve složení přípravku.

4. Hydratujte

Jedním z posledních kroků je hydratace, většinou v podobě hydratačního krému. Produkty s kyselinou hyaluronovou jsou vhodné pro každý typ pleti, rozdíl bude pouze v textuře. Máte-li suchou pleť, nemusíte se bát sáhnout po krému s olejovitější a hutnější texturou, kdežto mastná pleť bude spokojenější s texturou gelovější.

5. Pečujte o oči

Oční okolí mnoho lidí opomíjí a nevěnuje mu velkou pozornost. To je ale chyba. Pokožka kolem očí je citlivější a tenčí, proto si zaslouží speciální péči. Krémy na oči jemně vklepejte bříšky prstů do pokožky kolem očí. Vybírejte produkty s obsahem kyseliny hyaluronové pro hydrataci či s kofeinem pro redukci otoků a tmavých kruhů. Aplikovat můžete také sérum na řasy, které jim pomůže zachovat si hustotu a délku.

Na úplný závěr pak naneste na rty pečující balzám a nezapomínejte ani na ruce. Výživný krém jim pomůže uchovat si hebkost a jemnost a předchází pocitu suchých rukou. Klidně můžete na noc použít i bavlněné rukavice a udělat si tak zábal na ruce, který se postará o pokožku i nehty.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.