Sexuální pozice, díky kterým zplodíte chlapečka! Skutečně fungují? | Moje zdraví

Sexuální pozice, díky kterým zplodíte chlapečka! Skutečně fungují?

Video se připravuje ...
21. července 2023 • 06:00

V okamžiku, kdy spolu muž a žena touží zplodit potomka, se jistě neubrání myšlenkám na to, jakého pohlaví by mělo být. Někdo zkrátka více touží po holčičce a někdo další po chlapečkovi. Údajně existují sexuální pozice, díky kterým svou šanci na to či ono pohlaví můžete přinejmenším zvýšit. A když ne, aspoň zlepšíte svůj sexuální život.

Pokud i vy patříte do skupiny, která si přeje svého „následníka trůnu“, pak se zkuste řídit našimi radami. Údajně skutečně fungují.

Video se připravuje ...
9krát o bolestech břicha v těhotenství. Víte, co která bolest znamená?VIDEO 

Obecně platí, že o tom, kterého pohlaví váš potomek bude, rozhoduje především genetická výbava otce. Respektive jeho spermií. Právě ty u potomka vytváří buď chromozomy XX neboli ženské, nebo XY – tedy mužské.

Některé aspekty mužských genů pak vytváří další předpoklady pro pohlaví dítěte. Pokud má otec ve své rodině valnou většinu bratrů, může být tento fakt zajištěn převážnou produkcí spermií s chromozomy Y. To následně předurčuje potomky mužského pohlaví.

Tyto předpoklady jsou ve skutečnosti pouhou hypotézou. Většinou tedy platí, že jakýkoliv pár má předpoklad 50/50, že bude mít buď holčičku, nebo chlapečka.

Pokud i přes to toužíte zplodit chlapečka, můžete zkusit následující sexuální pozice, a zvýšit tak svou šanci. My vám řekneme proč. No a pokud se to nakonec nepovede, nejdůležitějším faktorem je přece jen to, aby dítě bylo zdravé.

Poloha zezadu

Jednou z poloh, které lze zkusit při plození chlapečka, je údajně poloha zezadu. V tomto případě dojde k hlubšímu průniku penisu do ženské pochvy. Laicky řečeno to znamená, že k ejakulaci spermií dojde blíže u děložního čípku. Vzhledem k tomu, že jsou spermie s mužskými chromozomy rychlejší než ty s ženskými, je tato pozice nadějí na jejich lepší uchycení.

Hezky vestoje

Další pozicí, kterou se doporučuje vyzkoušet, pokud si přejete zplodit chlapečka, je poloha vestoje. Stejně jako u polohy zezadu zde dochází k hlubokému průniku, což opět zvyšuje šanci mužských chromozomů obsažených ve spermiích na jejich včasné uchycení.

Mějte orgasmus

Ačkoliv se to může zdát podivné, orgasmus je cestou k vysněnému chlapečkovi. Důvodem je především pH pochvy, které se orgasmem stává zásaditějším. Tím se zvyšuje jednak šance spermií na samotné uchycení, jednak na uchycení spermií s mužskými chromozomy.

Orgasmické stahy svalů kolem děložního hrdla navíc mohou pomoct s transportem spermií nahoru děložním hrdlem, aby oplodnily vajíčko v děloze.

Zdali to skutečně funguje, vám asi nikdo 100% nezajistí, za vyzkoušení však rozhodně nic nedáte.

Autor: Valentina Lebová
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.