Orgasmus: 5 věcí, které ženy zajímají, ale bojí se zeptat! | Moje zdraví

Orgasmus: 5 věcí, které ženy zajímají, ale bojí se zeptat!

Orgasmus: 5 věcí, které ženy zajímají, ale bojí se zeptat!
Co chtějí ženy vědět o orgasmu • Autor: istock.com
8. března 2023 • 06:00

Orgasmus patří do našeho života stejně jako den a noc. Často se ale stydíme o něm mluvit, protože je v nás stále ještě zakořeněné, že o intimnostech se nemuví. Chyba! O sexu a všem s ním spojeném se nahlas mluvit právě musí. 

Orgasmus je vyvrcholením sexuální touhy mezi vámi a vaším partnerem. Všichni víme, jak má vypadat, méně z nás je ale schopných ho skutečně zažít. Co všechno ženy zajímá, ale mají strach se zeptat? 

Video se připravuje ...
Sex ve dvou minutách: Co se při milování děje ve vašem těle?VIDEO 

1. Pozná muž, když žena orgasmus předstírá?

Ačkoli ženy jako skvělé herečky umějí orgasmus poměrně dobře předstírat, pokud je muž v tomto směru pozorný, skutečně může poznat, kdy je to opravdové a kdy ne.  

Při orgasmu se ženě stahuje děloha. Tyto stahy jsou však tak rychlé, že ne každý muž je zaznamená. Ani křik, vzdechy nebo divoké pohyby nemusejí být známkou toho, že je orgasmus skutečný. 

Co však ženu jednoznačně prozradí, je zčervenání kůže. Ačkoli je intenzita zčervenání u každé ženy jiná, ke zčervenání dojde potažmo u každé ženy. Skutečný orgasmus muž pozná hlavně u orálního sexu, kdy se ženě těsně před vyvrcholením lehce zvětší klitoris. Během skutečného orgasmu se také většina žen nekontrolovaně chvěje.

2. Mohou ženy ejakulovat?

Mohou! A když už k ejakulaci dojde, je zpravidla větší než mužská. Ejakulaci u žen způsobují dvě žlázy podél močové trubice. Ženská ejakulace může být skutečně silná, což hodně žen může vyděsit. Realita je však taková, že pro mužské ego je to velká pocta, po které si muž přijde skutečně jako král. 

3. Je rozdíl mezi vnímáním orgasmu u muže a ženy?

Není. Penis a klitoris jsou tvořeny totožným typem tkáně, a tak se pocity, které má muž během orgasmu, rovnají těm, které zažívá žena. Rozdíl ale nastává v četnosti, s jakou jsou obě pohlaví schopná orgasmus zažít. Zatímco žena může prožít i několik vyvrcholení krátce po sobě, muž většinou potřebuje mezi orgasmy delší čas.

4. Jak dlouho orgasmus trvá?

U mužů se délka orgasmu omezuje na pouhých pár vteřin, u žen jsou to většinou desetinásobky. Klasický ženský orgasmus trvá od 20 do 30 vteřin.

5. Zhubnu orgasmem?

Pokud jste si myslela, že orgastickými stahy svého těla spálíte nespočet kalorií, vyvedeme vás z omylu. Samotným orgasmem se spálí pouhé 3 kalorie, vášnivým sexem o něco více, běh to ale není a nikdy nebude. 

Víte, jaké sexuální pozice patří v naší populaci mezi neoblíbenější?

Autor: Valentina Lebová, inf
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.