Revoluce ve zdravotnictví: MeddiHub mění způsob, jakým se staráme o své zdraví | Moje zdraví

Revoluce ve zdravotnictví: MeddiHub mění způsob, jakým se staráme o své zdraví

20. dubna 2023 • 12:05

Česká telemedicínská platforma Meddi přišla s inovativní aplikací, která skrze chytrý telefon dokáže vyčíst základní parametry zdravotního stavu každého člověka. Jde o zcela novou metodu, která všem, které trápí například vysoký krevní tlak, dokáže poměrně hodně usnadnit život. Jak funguje a proč je skvělá?

Platforma Meddi díky své aplikaci přináší možnost měření krevního tlaku a to zcela jednoduše, bez nutnosti vlastnit tlakoměr nebo docházet do ordinace praktického lékaře. Lidem plně postačí chytrý mobilní telefon a minuta jejich času.

Meddi BioScan • Autor: Meddi Hub

Měření probíhá pomocí aplikace Meddi BioScan, funkce, která po dobu jedné minuty skenuje obličej uživatele a na základě toho vyhodnotí data jako krevní tlak, úroveň stresu či tepovou a dechovou frekvenci. Všechny veličiny jsou změřeny se 100% přesností.

Hypertenze je velmi rozšířený problém české populace. V České republice postihuje až třetinu obyvatel ve věku 25 až 60 let. Díky aplikaci Meddi BioScan lze úspěšně vysoký krevní tlak monitorovat a získané výsledky navíc ihned odeslat lékaři. To všechno z pohodlí domova bez jakékoliv nutnosti čekání v často přeplněných čekárnách a samozřejmě bez nutnosti objednání.

„Možnost změřit si krevní tlak pomocí mobilu může podstatně zjednodušit život lidem, kteří si tyto hodnoty musí měřit pravidelně. Je to jednodušší a přesnější než využití domácího tlakoměru,“ říká Jiří Pecina, zakladatel a ředitel úspěšného českého telemedicínského projektu MEDDI.

J. Pecina - Meddi Hub • Autor: Archiv J. Peciny

Měření aplikací Meddi BioScan je neinvazivní. To znamená, že není nutnost jakéhokoliv vpichu a způsob, jakým Meddi BioScan pracuje, nebolí.

Celkově lze tedy konstatovat, že aplikace Meddi BioScan je vynikajícím nástrojem pro sledování stavu svého zdraví a poskytuje užitečné informace, které nám umožňují lépe se orientovat v našem tělesném stavu. Nicméně je třeba mít na paměti, že i ty nejlepší zdravotní aplikace by měly být doplňkem k zdravému životnímu stylu, který zahrnuje pravidelný pohyb a vyváženou stravu. 

Autor: Valentina Lebová
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.