Pylová sezóna už je tu! Letos ji mějte pod kontrolou | Moje zdraví

Pylová sezóna už je tu! Letos ji mějte pod kontrolou

Pylová sezóna už je tu! Letos ji mějte pod kontrolou
Autor: MEDA Pharma s.r.o.
9. dubna 2018 • 00:00
Prezentace klienta • 

Člověk by si myslel, že v březnu je ještě na alergie příliš brzy, bohužel to tak ale není. V zimě si někteří alergici mohli odpočinout, alespoň od pylových alergií. Pokud má někdo alergii na některou složku jídla nebo na zvířecí chlupy, pokusí se jim vyhnout. Lidé, kteří jsou alergičtí na pyly, to ale mají složitější.

Nepříjemné je, že pylová sezóna začíná po mírných zimách dříve a trvá až deset měsíců v roce. Pokud trpíte alergií, je vždy důležité zjistit, na co jste alergičtí – to je první krok k úspěšné léčbě. Alergenům je dobré se vyhýbat, ale co se týče těch pylových, vyhnout se jim nedá. V takovém případě můžete alespoň díky Pylovému kalendáři zjistit, v jakých měsících bude vaše alergie nejhorší.

V raném jarním období se v ovzduší vyskytují zejména pyly dřevin, jako je olše, bříza a jiné. Plynule na to pak navazují v druhé polovině jara až do poloviny léta pyly travin a obilovin. A nakonec v období vrcholícího léta a časného podzimu sužují alergiky pyly bylin a některých květin.

Aktuální výskyt různých pylů v ovzduší můžeme během pylové sezóny sledovat díky Pylové informační službě. V České republice jsou nejčastějšími pylovými alergeny pyly trav a břízovitých stromů.

Alergie se projevuje zejména rýmousliznice nosu je podrážděná, což vede ke kýchání, zvýšené tvorbě vodnatého hlenu a otokům zhoršujícím průchod vzduchu nosem. Alergiky také trápí svědění v ústech, krku nebo na obličeji. Často se setkáváme i se zánětem očních spojivek, které zčervenají a oči slzí. V horším případě může docházet až k ekzémové vyrážce. Všechny tyto příznaky bývají provázeny poruchami spánku a pocity únavy.

Allergodil oční kapky uleví od nepříjemných projevů alergie, jako jsou zarudnuté a slzící oči. Léčí alergický zánět spojivek u dospělých a dětí od 4 let. Poskytuje okamžitou úlevu přímo v místě, které bývá alergeny nejvíce zasaženo. Výhodou je rychlý nástup účinku a velmi dobrá snášenlivost. Tento volně prodejný lék zakoupíte bez předpisu v lékárně.

Allergodil oční kapky je léčivý přípravek k očnímu podání s léčivou látkou azelastin hydrochlorid.

Pečlivě čtěte příbalovou informaci.

Autor: MEDA Pharma s.r.o.

Allergodil nosní sprej pomáhá při sezónní alergické rýmě (včetně senné rýmy) a chronické alergické rýmě u dospělých a dětí od 6 let. Uleví od neustálého pocitu svědění v nose, kýchání a smrkání. Po poradě s lékařem lze užívat až 6 měsíců. Neobsahuje konzervační látky. Tento volně prodejný lék zakoupíte bez předpisu v lékárně.

Allergodil 1 mg/ml nosní sprej je léčivý přípravek k nosnímu podání s léčivou látkou azelastin hydrochlorid.

Pečlivě čtěte příbalovou informaci.

Allergodil pomáhá mít alergii pod kontrolou.

Autor: MEDA Pharma s.r.o.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.