Kolo pro život: Zapojte se do cyklozávodu pro dobrou věc | Moje zdraví

Kolo pro život: Zapojte se do cyklozávodu pro dobrou věc

14. srpna 2019 • 00:00
Prezentace klienta • 

Oblast Geoparku Železné hory je oblíbeným rájem cyklistů. A právě na krásné trasy podél i přes řeku Chrudimku a vzhůru do červeně zbarvených kopců zve 17. srpna již 23. ročník cyklistického podniku pro celou rodinu – Manitou Železné hory CARDION. 

Titulárního partnerství se ujala v letošním roce nově společnost CARDION, která se specializuje na výrobu srdečních chlopní, je partnerem mobilního Záchranného systému seriálu Kolo pro život, do kterého závod v Chrudimi patří, a zároveň zárukou, že jde o projekt každým coulem prospěšný zdraví.

Na start závodu jsou zrdečně zváni opravdoví bikeři, začátečníci, děti i jejich doprovod, vítaní jsou senioři, maminky s kočárky i pohodáři na elektrokolech. Vybrat si totiž může každý ze závodních i nezávodních tras a sportováním přispět k vylepšení kondice i nálady.

Autor: Petr Cech Sport

Organizátoři myslí na profíky i nadšené amatéry

Letošní „Manitoučko“ nabídne dvě závodní trasy, krásnou nezávodní vyjížďku, závody dětí i skvělý celodenní doprovodný program, včetně vynikajících služeb pro závodníky a návštěvníky v zázemí. Závodní trasy startují v historickém centru Chrudimi na Resselově náměstí, nezávodní Family jízda vyjede ze zázemí na ploché dráze za Gymnáziem J. Ressela, kde se také konají závody dětí a nachází se celé zázemí akce.

Jestli vás nabídka strávit letní sobotu na kole v kouzelné přírodě zaujala, nebo jste se cíleně rozhodli udělat něco pro své zdraví, vyberte si z následující nabídky tras:

  • Hlavní závod - trasa B (66 km /1589 m převýšení) nabídne ryze bikový profil, který vede úžasnou přírodou Chráněné krajinné oblasti Železné hory, na mnoha místech podél toku řeky s několika osvěžujícími brody. Kromě jezdivé trasy plné technických pasáží si účastníci užijí přírodní krásy pozdního léta s dozrávajícími jeřabinami a zlátnoucí kukuřicí a 4 skvěle vybavené občerstvovací stanice na trati. Start je v 11:00.
  • Kratší závodní trasa C (39 km/ 715 m převýšení) kopíruje počáteční a koncovou část nejdelší trasy. I na této trati, hned po startu v 12:00 nechybí divácky atraktivní sjezd Širokých schodů v historickém centru Chrudimi. „Céčko“ je určené také kadetům a kadetkám ve věku 14 – 16 let.
  • Všechny sváteční jezdce určitě osloví nezávodní trasa D - Family jízda měří 21 km, která potěší i nepatrným převýšením 294 m. Novinkou, kterou určitě všichni účastníci: rodiče s dětmi a další pohodáři přivítají je premiéra startu ze zázemí v 12:35. Příjemný výlet v poklidném tempu s přáteli za přírodními krásami Pardubického kraje podél stříbrné řeky.

Parádní bikerský okruh v areálu u „Kynologického klubu Chrudim" hned u zázemí závodu na ploché dráze za Gymnáziem J. Ressela je připravený pro děti od 1 do 13 let. Kluci a holky závodí v 11. dílu seriálu ČT Déčko Junior Trophy zvlášť, nejmenší dětičky na odrážedlech startují zdarma a úplně všechny děti v cíli dostanou za svoje úsilí pamětní medaili.

Přijeďte do města vynálezce vodního šroubu a fenomenální pěvkyně Dagmar Peckové a přičiňte se o to, aby vaše zdraví bylo zase o kus železnější! Veškeré informace k závodu a výhodnější přihlášení on-line na www.kolopro.cz. Na místě se můžete přihlásit v pátek navečer a v sobotu dopoledne.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.