Je čas vyrazit do lázní aneb kam na relaxaci? | Moje zdraví

Je čas vyrazit do lázní aneb kam na relaxaci?

Je čas vyrazit do lázní aneb kam na relaxaci?
Autor: pixabay
10. června 2019 • 00:00
Prezentace klienta • 

V současné době již téměř každý hotel nabízí wellness pobyty, které zahrnují masáže, ozdravné kúry a léčebné procedury. To však nelze srovnávat s pravými lázněmi, které poskytují daleko rozsáhlejší služby, přičemž pokud vyrazíte do lázní do zahraničí, můžete si cestu spojit s poznáváním zajímavých míst a památek. V dnešním článků vám představíme 3 tipy na zahraniční lázně, kam můžete vyrazit.

Termální lázně Széchenyi v Maďarsku

Jeden z největších evropských lázeňských komplexů nalezneme právě v Maďarsku. Lázně Széchenyi jsou charakteristické svojí novogotickou architekturou, přičemž první komplex byl vybudován již v roce 1913. Kromě klasických termálních bazénů zde narazíme například na divokou řeku či bublinkové lavice, přičemž za poplatek si lze objednat i masáže či speciální zábaly.

Bad Füssing v Německu

Zhruba 3,5 hodiny jízdy od Prahy se nachází další lázeňský ráj, a tím je Bad Füssing v Německu. Jedná se o moderní zdravotní a wellness centrum s rozsáhlými bazény, přičemž samozřejmostí je i saunový svět. Zdejší léčivé prameny pomáhají při revmatických potížích, bolestech zad či při léčbě chronických bolestí. Kromě lázeňské relaxace můžete v Bad Füssing využít i rozsáhlé cyklostezky, turistické stezky nebo například navštívit golfový rezort.

Bad Blumau v Rakousku

Termální lázně v Bad Blumau jsou nejen proslulé svými ozdravnými účinky, ale jsou především architektonicky zcela jedinečné, neboť je celé navrhl světoznámý architekt Friedensreich Hundertwasser. Lázeňský komplex tak doslova hraje všemi barvami a zaručeně okouzlí každého návštěvníka. Lázně v současné době využívají tři termální zdroje, přičemž součástí komplexu jsou nejen bazény, ale i sauna, solná jeskyně a různé relaxační procedury.

TIP: Pokud jsme vás nalákali na cestu do zahraničních lázní, nezapomeňte si s sebou před cestou přibalit i vhodné cestovní pojištění, které by vás ochránilo v případě nenadálých události v zahraničí.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.