Video | Masáž prostaty: Jak na ni a s čím pomůže? | Moje zdraví

Jaké jsou benefity masáže prostaty? Rozhodně ji vyzkoušejte

Jaké jsou benefity masáže prostaty? Rozhodně ji vyzkoušejte
.... • Autor: iStock
26. července 2023 • 06:00

Masáž prostaty je technika mající širší využití než jen stimulaci muže během sexu. Využít ji lze také pro léčebné účely. Jaké jsou její benefity a proč je dobré ji vyzkoušet? 

Prostata je malý orgán ve tvaru vlašského ořechu, který se nachází těsně pod močovým měchýřem a před konečníkem. Jejím hlavním úkolem je tvorba spermatu.

Video se připravuje ...
Animace zákroku léčby prostaty a záznam výkonu na kameře.VIDEO 

K čemu slouží?

Masáž prostaty se využívá primárně k sexuálnímu uvolnění. Své nemalé uplatnění má však také při léčbě zdravotních potíží, jako jsou prostatitida, zvětšená prostata, zástava močení nebo erektilní dysfunkce. Například u chronické prostatitidy se jako léčebná metoda využívá déle než 100 let.

Jak na ni? 

Zcela jednoduše. Masáž prostaty lze praktikovat prstem nebo za pomoci erotických pomůcek

Provádět ji lze krouživými pohyby nebo jemnými tlaky. Obvykle ji provádí lékařský odborník nebo ji může provádět i partnerka. Možná je však i autostimulace pomocí sexuálních pomůcek nebo prstů.

Konkrétní využití

Kromě sexuálních hrátek se masáž prostaty skutečně využívá k léčbě fyzických obtíží. Jednou z nich je i zvětšená prostata, též známá jako benigní hyperplazie prostaty.

Zvětšená prostata může tlačit na močovou trubici a způsobit problémy s močením. Důsledkem je nedostatečné vyprázdnění močového měchýře.

Další nemocí, se kterou vám masáž prostaty může pomoct, je prostatitida neboli zánět prostaty. Ta se často projevuje otokem. Prostatitidu způsobují zánět močových cest nebo močového měchýře.

Vhodně zvolená masáž prostaty může pomoct s erektilní dysfunkcí.

Mužský G bod

Prostata je často označovaná jako mužský G bod. Je prokázáno, že její stimulací se zvyší sexuální prožitek každého muže. Stimulací mužského G bodu muži zažívají intenzivnější orgasmy.

Zvýšená opatrnost

Ačkoliv masáž prostaty nemá žádná známá rizika nebo negativní vedlejší účinky, je nutné vědět, že tkáně penisu i prostaty jsou tenké a náchylné k natržení. Příliš hrubá masáž prostaty by tak pro muže nemusela znamenat nic příjemného. Na to je třeba brát zřetel. 

Autor: Valentina Lebová
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.