Horoskop zdraví na rok 2023: Co čeká jednotlivá znamení zvěrokruhu? | Moje zdraví

Horoskop zdraví na rok 2023: Co čeká jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • 1. ledna 2023 • 06:00

    To, v jakém znamení jsme se narodili, ovlivňuje nejen naše povahové vlastnosti, ale také náš pohled na svět či zdravotní stránku. Jak to budou mít se zdravím jednotlivá znamení zvěrokruhu v roce 2023?

    Díky astrologii můžeme zjistit svá slabá místa, vyvarovat se rizik, ale také posílit to, co je třeba. Stačí jen vědět, k čemu nás naše znamení předurčuje, a dát si na to následně pozor. Jak bude vypadat naše zdraví v roce 2023? Na to se právě teď jdeme podívat!

    Video se připravuje ...
    Rodič podle znameníVIDEO 

    Každý máme své slabé místo

    Podle astrologie má každé znamení zvěrokruhu místo, které je více či méně jeho slabinou. Jdeme se tedy podívat, která místa to jsou.

  • Beran

    Milí Berani, rok 2023 by pro vás měl být jednoznačně úspěšný. Spousta vašich plánů se povede přesně tak, jak si to jen vy sami přejete. Výjimkou nebude ani zdraví, kterému se budete těšit v plné síle. Vaše kondice bude posilněna správnou životosprávou, na kterou byste neměli zapomínat ani ve chvílích, kdy toho budete mít opravdu hodně. Zkuste se nestresovat, může vám to vzít zbytečně moc energie a způsobit přetížení. Odpočinek a relaxace jsou proto tím, na co byste za žádných okolností neměli zapomínat. Kdo říká, že musíte ležet na gauči? Klidně si nazujte tenisky a vyběhněte někam do lesa. Uvolníte tím stres i přebytečné napětí. A pokud vás běhat nebaví, dejte si alespoň svižnou procházku. Vaše tělo i hlava vám poděkují.

  • Býk

    Býci, následující rok bude plný změn a nových nápadů. To vám přinese doslova nový vítr do plachet vašeho života. Co se týče zdraví, budete ho mít dostatek a jakékoliv potíže se vám budou vyhýbat obloukem. Pokud se sem tam dostaví nějaká banalita, buďte hlavně v klidu, protože jak rychle přijde, tak také odejde. Zaměřte se na svůj jídelníček, do kterého se snažte zakomponovat hodně ovoce a zeleniny. Zkuste celkově odlehčit a nezapomínejte ani na sport a cvičení. Kdy jindy byste totiž měli změnit svůj životní styl než právě teď, v roce, který se ve znamení změn ponese po celou dobu? Pokuste se svým nadšením inspirovat i lidi kolem sebe. Skvělý pocit ze sebe samého je totiž k nezaplacení.

  • Blíženci

    Blíženci, jelikož je rok 2023 rokem splněných přání, je potřeba mít jasno v tom, co skutečně chcete. Nemůžete přece sedět na několika židlích najednou. Ačkoliv váš vstup do nového roku bude zprvu doprovázet jakási slabost, může vás to nakonec inspirovat v tom, co musíte ve svém životě skutečně a hlavně trvale změnit. Nebojte se toho, přinese to jistojistě své ovoce. Nebojte se relaxovat, únava není ničím, co by vás činilo slabými. Ba naopak. Pokud sami sobě sem tam dovolíte vypnout, projeví se to následně na všem, do čeho se pustíte. Buďte zodpovědní především sami k sobě. Pozornost věnujte svému zažívání i fyzickému tělu.

  • Rak

    Milí Raci, nebojte se vystrčit hlavu ze své ulity, abyste viděli, co nového a úžasného si pro vás připravil život venku. V roce 2023 je potřeba pečovat o své zdraví nejen zvenku, ale zaměřit byste se měli také na vnitřní stránku. Jakmile se totiž vaše duše nebude cítít dobře, projeví se to především na vaší pleti v podobě pupínků a zbytečných vrásek. Kupte si kvalitní krém a dopřejte si beauty den, během kterého věnujete čas skutečně jen sami sobě. Na co byste tento rok opravdu měli myslet, je pohyb. Nikdo neříká, že se musíte přihlásit na maraton, ale každodenní procházka na čerstvém vzduchu zklidní nejen vaši mysl, ale pomůže vám také shodit přebytečná kila. Dobrou zprávou jednoznačně je, že rok 2023 se nese ve znamení stabilního zdraví. I proto si z nějaké té rýmy zbytečně nedělejte těžkou hlavu!

  • Lev

    Lvi, možná byste tento rok mohli udělat malou změnu a více než jindy vypustit honbu za úspěchem a zaměřit se spíše sami na sebe. Není všechno zlato, co se třpytí, a věřte, že si to více než jindy potřebujete uvědomit. I tak vám ale rok 2023 přinese poměrně stabilní zdraví a jakékoliv větší potíže by se vám měly úspěšně vyhýbat. Je však potřeba jít tomu naproti. Rok 2023 je ideální dobou pro zamyšlení se nad svým jídelníčkem, vylepšení životosprávy a učení se vyhýbat extrémům. Skutečně platí, že „všeho s mírou“. Proto si odpusťte všechny extrémy, a to jak v životosprávě, tak ve sportu. Máte sklon se přetěžovat a v touze zazářit zcela ignorovat potřeby svého těla. To ale nejde donekonečna, i proto je tento rok tím, co vás vede k zamyšlení a následné nápravě. Naučte se sami sebe více poslouchat. Dát si „dvacet“ po obědě není nic, za co byste se měli stydět.

  • Panna

    Milé Panny, rok 2023 se nese ve znamení úspěchu. Na cokoliv sáhnete, se bude dařit. Je ale potřeba nepřecenit své síly a vědět, kdy je potřeba vypnout a dopřát si dovolenou. Po celý následující rok se budete těšit pevnému zdraví, jen je třeba vyhýbat se zbytečnému stresu. Zaměřte se na aktivity, které pomohou nejen fyzickému tělu, ale budou pracovat také s myslí, jako je jóga a meditace. Psychohygiena je totiž stejně důležitá jako mýt si ruce, když přijdete domů. A na to je třeba myslet. Co se týče stravy a životního stylu, ten máte jasně daný už teď, tak se ho snažte jen udržet. Občasný zákusek s vaší linií nic špatného neudělá. Naučte se proto radovat i z občasných hříchů. Není přece nutné, abyste na sebe byli pořád tak přísní!

  • Váhy

    Váhy, ačkoliv rozhodnost nepatří mezi vaše silné stránky, nezoufejte. Tento rok rozhodl za vás a bude to příjemný a šťastný rok. Zapracujete na své odpovědnosti a občas změníte přístup k jednotlivým úkolům. Hvězdy jsou totiž tento rok plně na vaší straně! Budete plni síly a houževnatosti poprat se se vším, co vám vstoupí do cesty. Ale žádný strach. Bude se vám dařit. Pokud vás začne bolet hlava, nesahejte hned po lécích proti bolesti, ale zkuste bylinky nebo procházku. Jediné, na co je třeba dát si pozor, je, abyste své úspěchy možná až příliš neoslavovali nezdravým jídlem a přemírou alkoholu. Vaše trávení by tak zbytečně dostalo zabrat.

  • Štír

    Milí Štíři, rok 2023 bude pořádná jízda. Slunečná obloha se bude střídat se zataženou, vy byste si tím ale neměli nechat zkazit den. Musíte se totiž naučit nepodléhat negativním vlivům. Tento rok bude o něco náročnější než roky předchozí, a je proto potřeba, abyste se pilně starali nejen o svůj vzhled, ale také o své tělo. Jedno totiž doplňuje druhé a samo o sobě nemůže tak dobře fungovat. Vylepšit byste měli nejen svůj jídelníček, ale také pohyb, který vám pomůže lépe a rychleji zvládat stres. Relaxujte pomocí jógy či správně zvolené hudby a hledejte způsoby, jež vám zajistí klid a potřebnou rovnováhu. Zbytečně nepřemýšlejte nad tím, když vás sem tam něco zabolí nebo někde píchne. I to je záludnost tohoto roku, během kterého se budete zbytečně moc sledovat. Vězte, že všechno je jen v hlavě. Pokud ji zpracujete, budete se nad většinou svých problémů moci pousmát.

  • Střelec

    Střelci, ačkoliv chcete všechno vědět hned, někdy je potřeba radovat se z maličkostí. V tomto roce se nemusíte ničeho obávat, právě z maličkostí se nakonec stanou velké věci. Zbytečně se nepřetěžujte a odpočívejte. A to jak fyzicky, tak psychicky. Psychika je totiž potravou vašeho fyzického těla a je potřeba se o ni také náležitě starat. Naučte se doslova vypouštět to, co v daný moment nemůžete změnit. Když to nejde, proč se tím trápit a kazit si den? Vyzkoušet můžete například aromaterapii nebo bylinky, které zklidňují, jako meduňka či levandule. Své zdraví také podpoříte správnou stravou a dostatkem pohybu.

  • Kozoroh

    Kozorohové, i přesto, že patříte k jednoznačným pragmatikům, zkuste své mysli tentokrát trochu odlehčit a prostě věřte, že bude dobře. Rok 2023 má pro vás být totiž naprosto skvělý. Budete se těšit plnému zdraví, doprovázet vás bude také štěstí a na co sáhnete, to se vám povede. Nemusíte se obávat ničeho závažného, i tak ale nezapomínejte sami pro sebe něco dělat. Pracujte soustavně na své kondici, a pokud zrovna cítíte, že tím nejlepším lékem na vaše neduhy je dort nebo čokoláda, pak hurá pro ně do nejbližšího obchodu. Ty skutečné a trvalé změny totiž musejí vycházet z vašeho nitra. Jakýkoliv nátlak tedy není namístě. Uvědomte si, že ne vždy funguje jen to, co sami sobě striktně nalinkujete. Občas je dobré nechat věci plynout a počkat si, jak to dopadne.

  • Vodnář

    Vodnáři, vaše možnosti budou tento rok takřka neomezené. Čeká vás skvělý rok, který si vychutnáte plnými doušky. Bude plný pozitivních změn a radosti, která se projeví na vašem zdraví. Samozřejmě pozitivně! Snažte se o jediné – nastolit sami sobě naprostou fyzickou pohodu, dobrý pocit a také pozitivní náhled na okolní svět. Vyhýbejte se všemu, co by vás jen trochu mohlo stresovat. Jakmile najdete potřebnou rovnováhu, jakékoliv neduhy se vašemu zdraví vyhnou obloukem. Naučte se tolik nemyslet na ostatní a upřednostněte občas i své vlastní potřeby. Psychosomatika hraje ve vašem životě skutečně velkou roli. I proto musí být pohoda vaší duše na prvním místě. Tento rok se ponese ve znamení spousty energie, kterou ještě podpoříte správnou stravou a dobře zvoleným pohybem.

  • Ryby

    Milé Ryby, rok 2023 se nese ve znamení osobního růstu, a je tedy třeba pracovat na svém psychickém zdraví. Jakmile to bude v pohodě, projeví se to ve všech oblastech vašeho života. Nepříjemnosti i neduhy se vám budou vyhýbat, dopřejete-li si dostatek odpočinku. Nemusíte jet přece neustále na maximum. Všechno počká. Ve stravě se zaměřte na dostatek ovoce a zeleniny a sem tam se jděte projít a protáhnout na nějakou cvičební lekci. Potřebujete to jako sůl.

Autor: Valentina Lebová
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.