Zvládání stresu? 5 tipů, jak uvolnit své tělo | Moje zdraví

Zvládání stresu? 5 tipů, jak uvolnit své tělo

Zvládání stresu? 5 tipů, jak uvolnit své tělo
Autor: Pixabay
18. března 2021 • 00:00
Prezentace klienta • 

Ze statistik vyplývá, že až 70 % lidí se denně setkává s pocitem stresu či úzkosti. Zdá se, že tyto nechtěné pocity se každý den vkrádají do našich hektických životů. Bez varování, bez pozvání. Co s nimi? Jak je vyprovodit z naší mysli i těla? Víte, že vás na jiné myšlenky dokáže přivést třeba oblíbené cestování a cílená relaxace?

S ohledem na situaci je pravděpodobné, že útočištěm pro cestování nám ještě nějakou dobu poslouží především domácí půda. Dovolená v Česku jakožto lék proti stresu ale není vůbec špatná vyhlídka. Víte o tom, že na wellness jsme u nás v Česku přímo specialisté? Nechte se pozvat do oblasti, kde to wellness hotely přímo víří. Totiž do Beskyd! Úchvatné Beskydy a wellness rituály k sobě už nějaký rok neodmyslitelně patří. Proč jsou stále oblíbenější? Povíme vám to.

1. Pohyb na čerstvém vzduchu

Pokud stres blokuje vaši hlavu, jděte na to z druhé strany, protáhněte své tělo. Vyjít ven a nadechnout se čerstvého vzduchu, to člověku pomůže ve chvílích vypětí. Pokud vás ale stres ovládá dlouhodobě, je ideální čas takzvaně vypnout. V úchvatném prostředí Beskyd to půjde samo. Dají vám plnými doušky ochutnat ticho a klid přírody, zbaví těžkých myšlenek a denně lákají vyjít ven a věnovat se sobě a svému tělu. Pravidelný pohyb na horském vzduchu se stane vaším oblíbeným relaxačním rituálem, aniž byste se museli nutit.

Autor: Pixabay

2. Trávení času s blízkým člověkem

Změňte prostředí a zažijte společné dobrodružství v beskydských horách. To vás příjemně vytrhne ze všednosti. Právě na horách si člověk dokáže dát pořádně do těla. A podpora od druhého při společném překonávání je pro vztah podporující a upevňující.

Pokud si v Beskydech například vyrazíte na Lysou horu, už po několika málo desítkách metrů zjistíte, že to úplná procházka růžovou zahradou není. Jejích 1324 m n. m. je v nohách díky prudkému stoupání poctivě znát. Chytit při této příležitosti blízkého člověka za ruku pomůže. Odměnou za vaše společné sportovní výkony vám pak budou úchvatné výhledy do kraje, které pohladí nejen na duši, ale i každý unavený sval na vašem těle.

3. Blahodárný horský vzduch

O benefitech horského vzduchu není pochyb. Nejenže pobyt na horách je většinou spojený s přínosným pohybem, ale samotná kvalita vzduchu je prospěšná pro vaše plíce. Horský vzduch je na rozdíl od městského oproštěn od škodlivých plynů. Při každém nádechu se vám tak čistí plíce, a pokud vás trápí astma či jiné dýchací obtíže, aktivní dovolená v Beskydech bude ta pravá zdravotní rekreace dvojnásob.

4. Stres uvolňující wellness rituály

Beskydy se už nějaký rok mohou pyšnit mnoha vytříbenými hotely s luxusní wellness péčí, která bude po vydatných procházkách či túrách nepřekonatelnou odměnou. Pro unavenou mysl i svaly doporučujeme především různé typy masáží. Hotelové salony jich nabízejí nepřeberné množství, vybrat tedy můžete dle svých preferencí. Ať už sáhnete po olejové či sportovní, neuděláte chybu. Dalším oblíbeným typem relaxování jsou pobyty v sauně, páře i vířivce, tak je nezapomeňte zařadit do nabitého programu vaší dovolené.

Autor: Unsplash

5. Dobré jídlo bez práce a přímo na váš stůl

Ano, skutečně, jídlo velmi ovlivňuje naše psychické rozpoložení. Vyvážená strava je bohatá na množství vitamínů a minerálů, které tělu pomáhají ke zdravému fungování. Výhodou na dovolené je, že se o něj nemusíte příliš starat, ani na něj myslit, jelikož je většinou součástí vašeho ubytování. Užijte si tento komfort a pro jednou nechte druhé pečovat o vás. A to se vším všudy!

Tak už nepochybujete, že pro vás Beskydy budou tím správným odpočinkem? Naleznete tu blahodárnou útěchu pro vaši mysl i tělo. Teď už stačí jen vybrat ten pravý hotel na Skrz.cz a můžete vyrazit za novými zážitky.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.