GALERIE: Zounar, Pagáčová a další. Celebrity, které bojovaly s kily navíc | Moje zdraví

GALERIE: Zounar, Pagáčová a další. Celebrity, které bojovaly s kily navíc

4. března 2021 • 06:00

Právě dnes si lidé po celém světě připomínají Světový den obezity. S kily navíc, která se negativně projevují na vzhledu i zdraví, bojují i některé české celebrity. Některým se podařilo výrazně zhubnout a štíhlou postavu si udržet, jiné sází na nejrůznější formy diet. Podívali jsme se na to, jak se jim snaha o zhubnutí (ne)daří.

Martin Zounar (53)

Herec a moderátor Martin Zounar patří mezi věčné dietáře. Se svou váhou bojuje už od 90. let, kdy hodně daboval, a proseděl tak při práci spoustu času, místo aby se aspoň trochu hýbal. V průběhu let pak zkoušel různé diety, někdy i kvůli rolím v televizních seriálech. Kila navíc se mu někdy podařilo shodit, většinou ale ne nadlouho. V jisté době vážil dokonce 120 kg! S neustálým jo-jo efektem se herec nechtěl smířit, takže nedávno prý dokonce podstoupil radiofrekvenční liposukci. 

Jak zhubnout zdravě a napořád? Více čtěte zde.

Dáda Patrasová (64)

V roce 2013 se jí podařilo zhubnout téměř 15 kg, v roce 2019 shodila 8 kg. Takže i tahle známá herečka má své zkušenosti s nejrůznějšími dietami. Protože už ale překročila šedesátku, hubnutí je pro ni čím dál náročnější. „Kdysi jsem dělala aktivně gymnastiku a o své tělo se snažím starat celý život. S přibývajícím věkem je to ale samozřejmě těžší," říká Patrasová. Na pomoc v boji proti přebytečným kilům si tak svého času přizvala i trenérku a výživovou poradkyni. „Nevěřila jsem, jak velký vliv na tělo může mít třeba pravidelnost v jídle. To byla moje velká slabina, protože s mým povoláním je to občas dost složité skloubit. Když jsem k tomu přidala i pravidelný pohyb pod dohledem trenérky, kila šla dolů jako po másle," chválila si spolupráci herečka. Na to, jak Patrasová vypadá dnes, se můžete podívat v naší galerii.

Patricie Pagáčová (32)

Diváci mohli pozorovat, jak herečka známá ze seriálu Ulice v průběhu let přibírá na váze, a to téměř v přímém přenosu. V seriálu hrála od svých 17 let, takže postupné nabírání kil v pubertě i po ní nemohl nikdo přehlédnout. A lidé si ji kvůli tomu také dobírali. Herečka se snažila všechny přesvědčovat, že jí kila navíc nevadí, nakonec ale přece jen začala hubnout. Povedlo se jí to i díky pravidelným procházkám poté, co si pořídila svou fenku Jackie. "Žádný jídelníček nedodržuju, jím všechno, na co mám chuť, ať už je to zrovna čokoláda, knedlíky nebo salát, ale nepřežírám se. A o tom to je, dělat věci pro sebe, pro svůj vnitřní klid a spokojenost, ne pro vnější krásu," napsala Pagáčová na Instagram v roce 2018. A dnes? Zhubla tak, že s postavou poněkud oplácané Terezy Jordánové v seriálu Ulice byste si ji už snad ani nespojili. Herečka je nyní také vdaná a s manželem Tiborem čeká své první dítě. Na fotografiích, které zveřejňuje na sociálních sítích, vypadá i přes těhotenství zdravě a štíhle. 

Světový den obezity

Nadváha nebo obezita již v současné době trápí téměř každého druhého dospělého a každé páté dítě na světě, a tak si právě 4. března připomínáme Světový den obezity, který má připomínat, jak důležité je držet si zdravou váhu. U nás na Světový den obezity upozorňují každoročně odborníci ze společnosti STOB spolu s pacientskou organizací STOBklub.

Autor: Marie Bezděková
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.