Čtyři důvody, proč používat sexuální pomůcky: Zlepšíte spánek i kvalitu vztahu | Moje zdraví

Čtyři důvody, proč používat sexuální pomůcky: Zlepšíte spánek i kvalitu vztahu

Čtyři důvody, proč používat sexuální pomůcky: Zlepšíte spánek i kvalitu vztahu
sexy • Autor: iStock
12. srpna 2022 • 06:00

Chcete zlepšit spánek a zapracovat na své sebelásce? Pak používejte sexuální pomůcky. Aspoň to tvrdí odborníci.

Kvalitu všech našich vztahů určuje jeden zásadní fakt: Náš vztah k sobě samému. I proto je používání erotických pomůcek cestou, jak na své sebelásce a poznání sebe samého výrazně zapracovat. Nevěříte? Pak čtěte dál.

Video se připravuje ...
Inteligentní vibrátor prý nahradí milence i gynekologaVIDEO 

Pořídit si kvalitní erotické pomůcky sice něco stojí, ale myslete na to, že vám zas nějakou dobu vydrží. Důvodů, proč je vyzkoušet, je skutečně několik a my se na ty hlavní jdeme podívat. K čemu všemu nám erotické pomůcky mohou dopomoci?

1. Lepší uspokojení

Ne každá žena má schopnost se svým partnerem dosáhnout vytouženého orgasmu. Každá žena by však orgasmu dosáhnout měla. Orgasmus je totiž chemický proces, který má jednoznačně pozitivní vliv na to, jak se cítíme a jak se máme.

Pokud se nám nedaří dosáhnout ho se svým partnerem, nabízí se možnost zapracovat na něm sami. Díky autoerotice a využití sexuálních pomůcek totiž lépe poznáte své tělo a uvolníte svou mysl. To vše pak otevírá cestu k lepšímu prožitku pohlavního aktu s partnerem a následně větší šanci na vaše vyvrcholení.

Při orgasmu jsou produkovány hormony oxytocin a serotonin. Ty známe jako hormony lásky a štěstí. Pravidelné „vyplavování“ oxytocinu a serotoninu přispívá ke snížení hladiny stresu a zvýšení pozitivního pohledu na svět. Erotická pomůcka tak může být skvělý prostředek, jak si velmi příjemně orgasmus přivodit.

Lékaři navíc potvrzují, že jedinci, kteří používají erotické pomůcky, jsou se svým sexuálním životem spokojenější. Čím více budete erotické pomůcky používat, případně s nimi experimentovat a současně prozkoumávat své tělo, tím vyšší je pravděpodobnost, že budete vědět, jak se uspokojit a jaká cesta k uspokojení bude tou nejlepší s vaším partnerem.

2. Zapracujete na sebelásce

Abyste se měli rádi, je potřeba své tělo poznat. A abyste ho poznali, musíte se vydat na „misi“ za tímto poznáním. Prozkoumat každý záhyb svého těla a vytvořit si důvěru sami k sobě. Studie odhadují, že lidé, kteří masturbují každý týden, jsou se svým tělem spokojenější než ti, kteří se masturbaci nevěnují. Erotické pomůcky jsou tak skvělým nástrojem, jak své tělo dobře a hlavně bezpečně prozkoumat.

3. Zlepšíte vztah s partnerem

Jakmile sami poznáte, co vám dělá a nedělá dobře, můžete tuto zkušenost přenést do svého partnerského života. Partner vám jistě poděkuje. Erotické hračky jsou navíc bezpečnou a spolehlivou cestou, jak udržet v milostném životě šťávu a nespadnout tzv. do stereotypu.

4. Lepší spánek

Spánek je pro naše tělo skutečně důležitý. A to jak z hlediska zdraví, tak i celkové pohody. Spánek také posiluje imunitní systém, udržuje kognitivní schopnosti na stejné úrovni, snižuje výskyt stavů deprese a úzkosti a zvyšuje nebo přinejmenším zabraňuje snižování našeho libida.

Dle odborníků je to právě masturbace, která nám může pomoci s nespavostí a neklidem.

Autor: Valentina Lebová, swp
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.