Butyrát jako klíč k onemocnění střev a žaludku | Moje zdraví

Butyrát jako klíč k onemocnění střev a žaludku

Butyrát jako klíč k onemocnění střev a žaludku
Butyrát jako klíč k onemocnění střev a žaludku • Autor: Favea Plus
14. května 2020 • 00:00
Prezentace klienta • 

Češi drží jedno nešťastné světové prvenství, a to v počtu onemocnění střev a žaludku, včetně těch nejzávažnějších, jakými jsou různé formy rakovin tlustého či tenkého střeva. Pozadu ale bohužel nezůstávají ani v Crohnově chorobě nebo ulcerózní kolitidě, tedy ve všech onemocněních, která mají svůj původ ve střevech. Přestaňme ale pro tentokrát nemoci přičítat zrychlené době, stresu a nesprávným stravovacím návykům, ačkoli mají neoddiskutovatelný vliv, ale pojďme se podívat na fakta.

Společným jmenovatelem všech těchto zdravotních problémů je totiž látka jménem butyrát, respektive její nedostatek

V ideálním případě mají totiž prospěšné střevní bakterie produkovat blahodárný butyrát, ale stejně jako ze střev mizí přirozená střevní mikroflóra, mizí s ní i butyrát a naopak nemoci mají zelenou. To se ale čeští vědci rozhodli změnit, a tak se díky své patentované metodě snaží právě tuto látku dostat opět kam patří, tedy do střevní sliznice, pro obnovení její struktury a tlumení a předcházení všem zánětům i nejzásadnějším střevním nemocem.

Butyrát si lze představit jako sůl kyseliny máselné, která by měla být v našich střevech obsažena přirozeně. Měly by ji totiž produkovat prospěšné střevní bakterie. Ale protože i těch je u většiny populace až tristní nedostatek, je třeba butyrát dodávat jinou cestou. O tom, že je pro naše střeva a tím i celkové zdraví zásadní svědčí i fakt, že dokáže obnovit celistvost sliznice, snížit pronikání obsahu střev do sliznice i krve a podílet se i na tlumení chronických zánětů ve střevech, což může být ideální prevenci rakoviny, ale i stále častější Crohnovy choroby.

Dodání butyrátu organismu díky českému patentu

Tým českých lékařů a vědců se proto rozhodl vyrobit butyrát synteticky, aby mohl být naší střevní sliznici dodán a působil v ní přesně jako v rámci správného fyziologického procesu. Cílem tedy je jeho uvolnění právě až ve střevech, kde musí překonat složitou cestu a být odolný dokonce i vůči agresivním žaludečním šťávám a pH žaludku. To vše je zajištěno díky speciálně upraveným tobolkám, kde dodají butyrát přesně na správné místo a jeho působení a účinnost je tak ještě vyšší.

Obecně se dá říct, že se butyrát od společnosti Favea chová v organismu naprosto přirozeně a dokonce jej takzvaně „zmate“, kdy si střevní sliznice myslí, že jde o přirozený butyrát a nijak proti němu nebojuje. Základní podmínkou tohoto úspěchu byla speciální úprava látky tak, aby doputovala na žádoucí místo a cestou nebyla nijak poškozena a mohla působit stejně jako přirozený butyrát.

Butyrát – podporuje zdraví, ničí nemoc

Butyrát má zároveň jedinečnou schopnost rozpoznat zdravé buňky střevní sliznice od nádorových, kdy zdravé množí a nezdravé naopak ničí, což je předpokladem ideální prevence nejrůznějších střevních zánětů, které by mohly vyústit až v rakovinu.

Butyrát má zároveň velký potenciál a pomáhá i osobám trpícím například cukrovkou nebo právě Crohnovou chorobou. Z praktického hlediska lze ale říci, že zájem o jeho doplnění by měl mít skutečně každý, protože s 99% jistotou lze říci, že dnes už neexistuje osoba, která by měla naprosto zdravou střevní sliznici a mikroflóru. Pokud totiž někdo trpí střevními problémy jako jsou zácpy či průjmy, je extrémně štíhlý nebo má naopak nadváhu nebo ho dokonce trápí i zdánlivě nesouvisející problémy jako třeba kožní onemocnění neznámého původu, je třeba hledat příčinu i ve střevech. A právě všechny tyto problémy může butyrát řešit. Navíc díky speciálním tobolkám dosahuje maximální účinnosti a působí přesně, kde má a jak má.

Více o butyrátu najdete na faveaplus.cz.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.