5 způsobů, jak vám tělo dává najevo, že málo spíte | Moje zdraví

5 způsobů, jak vám tělo dává najevo, že málo spíte

5 způsobů, jak vám tělo dává najevo, že málo spíte
Autor: Slumberland
4. června 2020 • 00:00
Prezentace klienta • 

Bez kvalitního spánku tělo dlouhodobě fungovat nemůže. Dlouhodobým nedostatkem spánku ubližujeme nejen sobě, ale také vašemu okolí.

Pokud na sobě pozorujete signály, kterými vám tělo dává najevo, že trpí nedostatkem spánku, je na čase to začít řešit co nejdříve. Jaké signály to jsou, si přečtěte v následujícím článku.

1. Zapomínáte a jste roztržití

Vydáte se pro něco a cestou zapomenete, pro co jdete? Pracujete na projektu a nedokážete se soustředit? Pokud jsou u vás takové situace na denním pořádku, splňujete jeden z příznaků, že je vaše tělo přetažené a potřebuje více odpočinku.

Autor: Slumberland

2. Jste nervózní a přecitlivělí

Jste naměkko víc než obvykle? Stačí lehce emotivní filmy a vy se rozpláčete? Na dotazy, které vám běžně nevadí, reagujete podrážděně a nedokážete zůstat v klidu? Pak je možné, že na vaše chování má vliv málo kvalitního spánku. A pozor, tímto příznakem nedostatku spánku trpí i vaše okolí.

3. Výkyvy váhy

Pokud trpíte dlouhodobě nedostatkem spánku, reaguje na to i váš metabolismus. Někdy se spánkový deficit projeví hubnutím, někomu se zhubnout nedaří, a naopak na váze přibývá.

Autor: Slumberland

4. Jste často nemocní

Jste často nemocní? Je vědecky dokázáno, že lidé, kteří spí denně méně než 7 hodin jsou náchylnější k nemocem. Imunitu oslabí i jeden den, kdy spánek ošidíte. Jaký vliv na naše tělo má nespat 24 hodin a více? Klesne například tělesná teplota, přestane naplno pracovat imunitní systém a budete si připadat jak s 0,10 promile alkoholu v krvi.

Autor: Slumberland

5. Netrefíte se do dveří, věci vám padají z rukou

Den, kdy se nic nedaří se nevyhne nikomu. Pokud jsou tyto situace na denním pořádku, zkuste hledat příčinu v nedostatku spánku.

Náš tip: U spánku je důležitá nejen jeho délka, ale i kvalita. Proto pamatujte na postel, kde prakticky trávíte spánkem 1/3 života. Vyberte si kvalitní postel, vzdušný rošt a kvalitní matraci, na které se budete budit odpočatí. I ty nejkvalitnější matrace mají životnost jen okolo 8 let.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.