Nemučte svoji pleť, nechte ji dýchat! | Moje zdraví

Nemučte svoji pleť, nechte ji dýchat!

Nemučte svoji pleť, nechte ji dýchat!
Autor: Shutterstock
27. května 2020 • 00:00
Prezentace klienta • 

Z televize i časopisů se na nás dívají ženy s bezchybnou pletí a my jim závidíme. Dost možná ale není co. Za tou bezvadností totiž stojí vrstva make-upu. Pleť nemůže dýchat a když se z tváře všechny zkrášlovací přípravky smyjí, pleť je flekatá, svědí, výjimkou nejsou ani pupínky.

O pleť je třeba se správně starat. Její kvalita a pevnost závisí na našem cévním systému, věku, kvalitě kolagenu i vlivu toxinů, které na ni útočí z vnějšího prostředí. Jíte zdravou stravu? Nevystavujete ji příliš UV záření? A jak jste na tom se stresem?

Možná také patříte mezi ženy, které si díky reklamám myslí, že jim stačí koupit si jeden přípravek a mají vyhráno. Kdyby to bylo tak snadné, máme všechny pleť hladkou a zářivou jako miminka. Jenže tak to na světě nechodí, proto je třeba dodat ji přesně tu péči, kterou potřebuje.

Mastná, smíšená, suchá, normální?

Pleť každého z nás je jiná, obecně ale existují 4 typy pleti.

  •  Mastná pleť se leskne, je náchylná k pupínkům, černým tečkám. Póry jsou zvětšené.
  • Suchá pleť je téměř bez mazu, je citlivá na sluníčko i vítr.
  • Normální pleť není ani příliš mastná, ani příliš suchá. Kolem T-zóny a nosu může být mastnější, v průběhu roku se mění. Aby vypadala zase svěže, potřebuje hydrataci.
  • Smíšená pleť je kombinací několika druhů pleti. Máte jednu část obličeje hodně mastnou, druhou naopak suchou?

    Autor: Shutterstock

Jak se o pleť starat?

Dejte jí přesně to, co potřebuje. Pečujte o ni s láskou, pomoci mohou i kvalitní dermokosmetické produkty.

Nechte pleť dýchat!

Nenanášejte na ni neustále tuny make-upu. Nezkoušejte nové a nové přípravky. Make-up ucpává póry, pokožka se pod ním potí a nemůže dýchat. Hlavně během parných dnů. Zkuste se bez něj pár dnů obejít.

Náš tip: Nevyjdete z dobu bez úpravy pleti? Pak sáhněte raději po lehkém tónovacím krému, který tón pleti sjednotí a zakryje přitom i drobné nedokonalosti.

Pleť pravidelně čistěte

Je důležité z pleti odstranit nečistoty bez toho, aby došlo ke snížení její elasticity a ztrátě esenciálních olejů. Jakmile by k tomu došlo, hrozí předčasné stárnutí pleti. Kdo by chtěl ve třiceti vrásčitou tvář?

Tonizujte!

I když pleť vyčistíte, stejně na ní nějaké ty zbytky nečistot zůstanou. Použitím tonizačních přípravků je šetrně odstraníte, vyrovnáte pH pleti a připravíte ji na následnou aplikaci krému.

Náš tip: Širokou nabídku produktů k šetrné péči o pleť nabízí značka LA ROCHE-POSAY. Doporučuje ji víc než 25 tisíc dermatologů z celého světa.

Hydratujte

Kromě toho, že budete pít dostatek tekutin a hydratovat tak pleť zevnitř, je třeba pleť dál vyživit a ochránit před vnějšími vlivy.

Náš tip: Přes den používejte krém s ochranným faktorem, na noc volte krém bez OF, který pleti dodá potřebné živiny a dopřeje jí možnost regenerace.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.